خانومی: سالاد زمستانی یکی از مزه های نوستالژیک کودکی منه، وقتی هوا سرد میشه و برف می باره، از بین دبه های مختلف ترشی میری سراغ سالاد زمستانی … به به … مزه ش عالیه.
رسپی اصلی تهیه این ترشی رو هر کسی نداره و معمولن فکر می کنن خیلی سخته و از خیر درست کردنش میگذرن خانما؛ چون می ترسن ترشی کپک بزنه غافل از اینکه درست کردن ترشی سالادی ساده تر از این حرفاست و فقط چند نکته باید درش رعایت بشه.
رسپی زیر رو با همون روشی که مامانم همیشه درست میکنه براتون میذارم.
مواد لازم:
گل کلم: کل کلم درشت ۱ عدد یا ۲ کیلو
هویج: ۱ کیلو
لوبیا سبز: نیم کیلو
خیار: نیم کیلو
سیر: ۲ عدد
موسیر: ۵۰ گرم
فلفل سبز تند: ۱۰ عدد
سبزی معطر: نیم کیلو
گوجه: ۶ کیلو
سرکه: ۶ لیوان
نمک و ادویه ترشی به میزان لازم
طرز تهیه:
مواد ترشی سالاد رو بعد از شستن به اندازه ای که دوست داریم خرد می کنیم، بهتره برای سالاد زمستانی اندازه مواد خیلی درشت نباشه.
همه مواد رو، روی پارچه تمیز پهن می کنیم تا کاملن خشک بشن، سبزی ترشی رو هم بعد از شستن و خشک شدن خرد میکنیم.
گوجه ها رو خوب می شوریم و خرد می کنیم، اگر هر گوجه ۴ قسمت بشه مناسبه … حالا گوجه ها رو در قابلمه ای با سایز مناسب ریخته و روی گاز قرار میدیم …
تقریبن یک ساعت باید بپزه، وقتی حرارت میبینن کم کم نرم میشن و آب میندازن، تو این مرحله نمک رو می ریزیم، برای هر یک کیلو گوجه ۱ قاشق غذاخوری … بعد از گذشت این زمان وقتی حسابی له شدن از روی حرارت بر می داریم و زمان میدیم تا خنک بشن و بعد هم از یک صافی ریز رد می کنیم تا هم پوستش گرفته بشه و هم تخم های گوجه، که اگر تخم هاش در آب گوجه وجود داشته باشه باعث کپک زدنش میشه.
مواد ترشی رو با هم مخلوط می کنیم و آب گوجه رو، روش می ریزیم و سرکه هم اضافه میشه و نیمی از فلفل ها رو نصف کرده و لابه لای مواد ترشی می ریزیم تا تندیش رو به سالاد زمستانی پس بده.

ترشی سالاد فصل
ظرف هایی رو که قراره سالاد رو توش بریزیم دقت کنین کاملن تمیز و خشک باشن، بعد از مطمئن شدن سالاد زمستانی رو داخلش می ریزیم و به مدت یک روز در هوای آشپزخانه قرار میدیم. بعد از یک روز درب سالاد رو باز می کنیم و مواد رو هم می زنیم تا هوای اضافه خارج بشه، منظور از هوا در واقع گازی هست که آب گوجه به وجود میاره و حتمن باید در هفته اول یکی دو بار به سالاد سر بزنیم تا این گاز خارج بشه.
دقت کنین که مخلوط آب گوجه و سرکه باید روی مواد سالاد رو کاملن بگیره و بعد از یک روز در هوای خنک قرار بگیره در غیر این صورت کپک میزنه.
نکات:
۱٫ مهم ترین نکته برای تهیه این سالاد خشکی مواد هست و اینکه آب گوجه حتمن بپزه و تخم های گوجه گرفته بشه.
۲٫ ممکنه فکر کنین روشی که من برای گرفتن آب گوجه انتخاب کردم سخت باشه، پس شما می تونین به هر روشی که دوست دارین آب گوجه رو بگیرین اما حتمن آن رو بجوشونین تا کمی غلیظ بشه و صافش کنین.
بعد از ۳ هفته این ترشی آماده خوردن میشه.

ترشی گل کلم با آب گوجه
رسپی ترشی های مخصوص خانومی:
طرز تهیه شور مخلوط – شور گل کلم و هویج
سلام ببخشید نباید مواد رو با اب گوجه سرکه بزاریم بپزه؟!
سلام عزیزم
طبق دستور عمل کنین.
اما این کارم میتونین بکنین.
سرکه و آب گوجه رو با هم بجوشونین … که البته سرکه نیازی به جوشاندن نداره.
چرا آب گوجه ها ترش میشه.الان باید چکار کنم
سلام عزیزم
حتما تو یخچال نگهداری کنین و هر چند روز یبار درشو باز کنین هم بزنین گازش خارج بشه تا ترش نشه