خانومی: پاستیتسیو یک غذای اصیل یونانی هستش که چندی پیش دستورشو یاد گرفتم و این غذای خوشمزه رو درست کردیم، بار اول برای خودمون و بار دوم برای یک جمع ۱۰ نفره که بسیار مورد توجه قرار گرفت.
این غذا تو سبک غذاهایی مثل لازانیا هستش، سنگین، چرب و چیلی و خوشمزه و مورد پسند ایرانی ها.
گوشت تهیه شده در این غذا در رسپی اصلی گوشت گاو هستش اما اگر علاقه به غذاهای کم کالری دارین میتونین گوشت مرغ یا بوقلمون رو جایگزین کنین، من هم با مرغ امتحان کردم هم گوشت قرمز … هر دو هم خوشمزه بود.
مواد لازم:
گوشت قرمز: ۵۰۰ گرم
ماکارانی فرمی: ۳۰۰ گرم
پیاز بزرگ: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری
آب مرغ: ۱ لیوان
پنیر پیتزای رنده شده: ۱ لیوان
گوجه فرنگی: ۳ عدد
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
نمک فلفل، آویشن به مقدار لازم
مواد لازم برای سس بشامل:
شیر: ۱ لیوان
آرد: ۱ قاشق غذاخوری
کره: ۵۰ گرم
رنده جوز هندی: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه پاستیتسیو:
پیازهای خلال شده رو تفت داده، سیر های رنده شده رو بهش اضافه می کنیم و بعد از یک دقیقه در حالی که سیرها کمی نرم شده گوشت ها رو به تابه منتقل می کنیم تا به همراه پیاز سرخ بشه در این مرحله رب رو اضافه کنین و ۲ عدد از گوجه فرنگی ها رو که در غذاساز به صورت ریز اسلایس شده به مواد گوشتی اضافه می کنیم هم زده، ادویه ها رو اضافه می کنیم و حرارت رو کمتر می کنیم، آب مرغ رو روی مواد میریزیم تا گوشت بپزه.
من بنا به سلیقه خودم از کمی سبزیجات در مایع گوشتیم اضافه کردم، به این شکل که یک لیوان ذرت و نخود فرنگی پخته شده و همینطور یک عدد فلفل دلمه خرد شده رو وقتی آب مواد کشیده شد روی مواد گوشتی ریختم و به مدت چند دقیقه سرخشون کردم و در آخر که شعله رو خاموش کردم ، یک قاشق چایخوری آویشن رو هم اضافه کردم.
دقت کنین که در دستور اصلی این غذا سبزیجاتی که من اضافه کردن وجود نداره و من به جای دارچین از آویشن استفاده کردم.

پاستیتسیو
خب میریم سراغ ادامه کار.
پاستا فرمی رو به همراه آب جوش و کمی نمک به مدت ۱۰ دقیقه می جوشونیم، پاستاها باید تنها کمی نرم بشن نه اینکه کامل پخته بشه چون این غذا در فر گذاشته میشه.
تو این فاصله که پاستاها در حال جوشیدن هستن سس بشامل رو آماده می کنیم، آرد رو به همراه کره در قابلمه کمی تفت داده تا بوی خامی آرد گرفته بشه و بعد شیرو می ریزیم و هم میزنیم تا یک دست بشه حالا جوز هندی رو اضافه کرده و وقتی به صورت یک مایع غلیظ شکل گرفت از روی حرارت بر می داریم.
پاستا ها رو آبکش کنین و با آب سرد بشورین.
ظرف پیرکس یا قالبی که قراره پاستیتسیو رو آماده کنین چرب کنین همه جاش رو، پاستا رو به دو قسمت تقسیم می کنیم نصف پاستا رو در قالب می ریزیم بعد مواد گوشتی را روی پاستاها می ریزیم و روش رو صاف می کنیم و در ادامه باقیمانده پاستا را روی مواد ریخته و کامل پخش می کنیم.
حالا سس بشاملو روی پاستاها ریخته و به مقدار فراوان پنیر پیتزا روش می ریزیم.
برای اینکه پاستیتسیو ما خوشگل تر بشه، یک گوجه رو حلقه می کنیم و روش می چینیم.
پاستیتسیو رو در فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه قرار میدیم، اگر تا این مدت پنیر ها طلایی نشده بودن در چند دقیقه آخر پخت گریلو روشن کنین تا هم پنیرها طلایی بشه و هم گوجه ها برشته بشه.
این غذا رو در کنار هر سالادی که دوست دارین سرو کنین.

غذای یونانی پاستیتسیو

غذای یونانی پاستیتسیو

غذای یونانی پاستیتسیو
مرسی از سایت خوبتون مطالب مفیدی دارین من عاشق یونان هستم فرهنگ و تمدن اصیل و پر باری و غذاهای لذیذ و خوشمزه ای داره خانه های قشنگ و بی نظیری هم دارن مخصوصا اجناس و کالاهای مناسبی پیدا میشه پارسال هم با تور رفتم یونان خیلی خوب بود
سلام علی جان
ممنون از توصیفتون درباره یونان
پاستیتسیو یکی از غذاهای یونانی ای هستش که امیدوارم امتحام کنین و از طعمش لذت ببرین.