خانومی: ترشی آلبالو یکی از انواع ترشی های ایرانیه که بین خانواده ها بسیار مرسومه. بعد از جا افتادن خیلی خوشمزه ست و پای ثابت سفره ها میشه.
مواد لازم:
آلبالو: ۱ کیلوگرم
نمک، فلفل و سرکه به اندازه کافی
طرز تهیه ترشی آلبالو:
آلبالو ها رو بعد شستن و تمیز کردن در آبکش ریخته و نمک روش میپاشیم و اجازه میدیم چند ساعت بمونه.
بعد از آن، آلبالو ها رو در ظرف مناسب ( ظرفی با دهانه گشاد ) ریخته و آن را از سرکه پر میکنیم.
درب ظرف رو محکم میبندیم و در یخچال یا یک جای خنک قرار میدیم تا ترشی جا بیفته و معمولن بعد از یک ماه آماده مصرف میشه.
نکته ها:
۱٫ اگر از سرکه های صنعتی استفاده میکنین، میبینین که از شدت ترش بودن یک تندی خاصی داره ! من برای همه ترشی ها کمی آب جوشیده و سرد شده به این سرکه اضافه میکنم. دقت کنین که اگر آب جوشیده باشه ترشی کپک نمیزنه.
۲٫ اگر این ترشی رو افرادی که مشکل فشار خون دارن هم قراره استفاده کنن بهتره قسمت ریختن نمک رو حذف و فقط کمی در سرکه نمک بریزین.
۳٫ به جای سرکه معمولی از سرکه سیب هم میشه استفاده کرد.

ترشی آلبالو
برای نگهداری طولانی مدت از آلبالو، یکی دیگه از کارهایی که میشه انجام داد فریز کردن آلبالو هست … به این شکل که آلبالوها رو شسته و پاک می کنیم بعد از شستن در سبد می ریزیم تا کامل آبش بره و بعد هم بسته بندی می کنیم.
این آلبالوهای فریز شده رو تو پاییز و زمستان میتونین بیرون بیارین و به صورت یخ زده نمک بزنین و نوش جان کنین .. یا حتی می تونین باهاش چایی آلبالو درست کنین مخصوصن وقتی که فشارخونتون بالا میزنه !

آلبالوی فریز شده