خانومی: سوهان کنجدی یک شیرینی راحت و کم خرج برای نوروزتون میتونه باشه، در کنار سوهان عسلی بادامی یا سوهان عسلی پسته ای.
سوهان عسلی یا سوهان عسلی کنجدی در کنار چای خیلی میچسبه و درست کردنش در خانه خیلی راحت.
چند نکته برای تهیه سوهان کنجدی لازمه بدونین که در این صورت یک شیرینی خانگی عالی خواهید داشت.
مواد لازم:
کنجد: ۱ و نیم تا ۲ پیمانه
شکر: ۱ و ¼ پیمانه
گلاب: ۱/۸ پیمانه
آب: ۱/۸ پیمانه
روغن مایع: ۱/۸ پیمانه
عسل: ۲ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه سوهان کنجدی
شکر، آب، گلاب، روغن و عسل رو در یک تابه گود ریخته و روی حرارت ملایم قرار میدیم.
زمان میدیم تا با شعله کم شکر آب بشه و شربت غلیظ و کاراملی بشه.
هر چند دقیقه یک بار با دسته تابه یکم ظرف رو دورانی می چرخونیم تا مواد مخلوط بشن.
یک سینی رو آماده کرده و چرب کنین، میتونین از کاغذ روغنی هم استفاده کنین.
در این زمان کنجدهای خام رو در یک تابه ریخته و به مدت چند دقیقه تفت میدیم.
وقتی رنگ کنجد ها کمی تغییر کرد کافیه و نیازی نیست بیشتر بمونه چرا که سوهان عسلی رو تلخ میکنه.
بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شربت سوهان کنجدی قوام اومده و آماده استفاده ست.
اگر مایل هستین در این زمان میتونین ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم شده بهش اضافه کنین.
در غیر این صورت شربت سوهان کنجدی رو از روی حرارت بردارین.
کنجدها رو بهش اضافه کنین و مخلوط کنین و دوباره روی حرارت قرار بدین.
اگر مقدار کنجد کم بود باز هم باید اضافه کنین.
۳ تا ۴ دقیقه روی حرارت ملایم مواد رو مخلوط میکنیم تا کنجد در شربت به خوبی مخلوط بشه.
در این زمان میبینین که رنگ کنجدها تغییر کرده و کاراملی شدن.

سوهان عسلی کنجدی
طرز تهیه سوهان عسلی:
حالا سینی ای رو که از قبل چرب کردین کنار دستتون قرار بدین.
۲ روش برای ریختن سوهان کنجدی وجود داره.
روش اول اینکه کل مواد رو روی سینی یک جا ریخته و بعد از کمی خنک شدن برش بدین.
و بعد از سرد شدن از سینی جدا کنین.
در روش دوم خیلی سریع با کمک قاشق از مواد سوهان کنجدی برداشته و به صورت سکه ای در سینی میریزیم.
در هر دو روش بعد از ریختن مواد سوهان روشو با پشت قاشق فشرده و نازک میکنیم.
بعد از خنک شدن کامل سوهان عسلی کنجدی، سوهان ها رو جدا کرده و در ظرف مناسب بچینین.
برای نگهداریشون سوهان ها رو در ظرف در دار ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنین.
سوهان عسلی بادامی-سوهان عسلی پسته ای
برای تهیه این سوهان ها روش کار به صورت بالاست.
با این تفاوت که نیازی به تست کردن بادام و پسته نیست و به صورت خام در شربت سوهان ریخته میشه.
و بعد از مخلوط کردن ۳ تا ۴ دقیقه حرارت میبینن تا کاراملی بشن و بعد هم ادامه کار.
طرز تهیه سوهان کنجدی نرم-کنجد عسلی نرم
روش کار برای تهیه سوهان کنجدی که بافت نرم تری داشته باشه باید از عسل بیشتری استفاده کنیم.
یعنی مقدار برابر عسل و شکر.
و طرز تهیه سوهان کنجدی نرم به روشی هست که در بالا گفته شد.
مقدار شکر رو نصف کرده و به جای نصف دیگه ش از عسل استفاده کنین.
- ارسالی از الیسا، کاربران خانومی
دسترسی سریع تر به: