خانومی: ترشی فلفل همدانی یا ترشی بیور یکی از معروف ترین سوغات همدانه که نامش رو احتمالن شنیدین.
ترشی فلفل بیور به ترشی همدانی هم معروف هستش.
فلفل بیور یک نوع فلفل تند یا شیرین هستش که در همدان باهاش ترشی فلفل بیور درست میکنند.
مزیت اصلی ترشی فلفل همدانی این هستش که در حین تند بودن شیرینه ! یعنی با خوردنش اذیت نمیشین.
تندی ترشی بیور آزار دهنده نیست و معروف شدنش هم به همین خاطره.
بنابراین اگر فلفل ها خیلی تند بودن باید تندیشون رو گرفته و بعد ترشی بندازین.
اگر جزء طرفداران ترشی فلفل تند هستین این رسپی رو هم حتمن امتحان کنین.

فلفل بیور آماده جوشاندن
مواد لازم
فلفل همدانی یا فلفل بیور
سیر
سرکه
نمک و تخم گشنیز
طرز تهیه ترشی فلفل همدانی
فلفل ها رو بعد از شستن کمی دمشون رو کوتاه کنین.
آب رو به همراه نمک میذاریم جوش بیاد و بعد فلفل ها رو بهش اضافه می کنیم.
زمان میدیم تا فلفل بیور ۵ دقیقه در آب جوش بخوره و بعد آبکش می کنیم فلفل هارو.
این کارو ۲ باره تکرار می کنیم، علتش هم گرفتن تندی و تلخی فلفل هاست.
اگر نوع فلفل شما خیلی تند نیست همون یک بار کفایت میکنه.
بعد از بار دوم فلفل های همدانی رو در صافی ریخته و میذاریم به خوبی آبشون برن.
فلفل ها رو با کمک یک سوزن سوراخ می کنیم.
مخلوط سرکه، سیر های حبه شده و نمک و تخم گشنیز رو آماده و روی فلفل ها بریزین در شیشه های مناسب بریزین.
ترشی فلفل بیور رو به مدت ۲ هفته در یخچال قرار بدین و بعد آماده مصرف هستش.

ترشی فلفل تند بیور
- برای خوش طعم کردن بیشتر فلفل از چند برگ ترخون و نعناع لابه لای فلفل ها استفاده کنین.
- تخم گشنیز به همراه ترشی فلفل همدانی طعم بسیار عالی رو به خودش میگیره.
- ممکنه در دستورهای دیگه خیساندن فلفل رو در آب به مدت چند روز بخوانید ولی این کار بخوبی جوشاندنشون نیست.
- این ترشی رو اگر برای مدت مدت طولانی هم نگهداری کنین تلخ نمیشه علتش هم جوشاندن فلفل ها هستش.
- سعی کنین فلفل هارو اگر حجمشون زیاده در هوای آزاد بجوشانید و بخارش باهاتون تماسی نداشته باشه.

ترشی فلفل همدانی
رسپی ترشی های مخصوص خانومی:
طرز تهیه شور مخلوط – شور گل کلم و هویج
عالی
ممنونم از لطف شما به رسپی ترشی فلفل همدانی 🙂
بهترین روش تهیه ترشی.دست شما درد نکنه
عالی بود
سلام دوست عزیز
خیلی ممنون از شما که رسپی های خانومی رو تایید می کنین.
رضایت شما انگیزه ماست 🙂
باسلام خدمت سایت خوب خانومی.من چند کلیپ از تهیه ی ترشی فلفل رو دیدم.که با سرکه آب مخلوط میکنند.بدون اینکه بجوشانند..درضمن گفتن که کپک هم نمیزنه.یعنی فلفل را داخل ظرف میزارن وروی آن آب وسرکه ونمک میریزن. آیا این روش صحیحه؟باتشکر
سلام مجدد عزیزم
بله صحیحه.
ولی این نکته رو در نظر داشته باشین که اگر فلفل ها رو نجوشونین بعد از چند وقت تلخ میشن.
با این کار شما هم تندی فلفل ها رو کمی تعدیل می کنین و هم تلخیش رو میگیرین، که ترشی فلفل هر چقدر هم بمونه دیگه مزه ش تغییر نمیکنه.
راجب مخلوط آب و سرکه هم بستگی به میزانش داره.
۱ لیوان آب، حداقل ۲ لیوان سرکه … تا کپک نزنه.
سلام مجدد خدمت شما مدیرمحترم’ وبا تشکر از شما.که اینقدر جواب سوالهای مارو به موقع میدین.خیلی ازتون ممنونم*
ببخشید که خیلی سوال میکنم.سوالم اینه که من الان چهار روزه که ترشی فلفل درست کردم.اما اون رو نجوشوندم.حالا میشه اونو باز کنم وبجوشونم؟میترسم ترشیم تلخ بشه تو ذوقم بزنه.ممنون میشم راهنماییم کنی.
سلام عزیزم
خواهش میکنم، خوشحال میشیم که کمکتون کنیم.
به بافت فلفل ها نگاه کنین اگه هنوز نرم نشده میتونین این کارو کنین.
ولی اگه نرم شده باشه ممکنه با جوشاندن له بشه فلفل ها.
وگرنه مشکلی نداره.
سلام، با فلفل سبز های معمولی که فعلا تو بازار می فروشند (نه همدانی) آگه بخواهیم فلفل ترشی درست کنیم به چه طریقی باید درست کنیم لطفا راهنمایی بفرمایید. با تشکر و قدردانی سلامت باشید
سلام دوست عزیز
بهتره این فلفل ها رو هم یک بار به مدت ۵ دقیقه بجوشونین، و بعد ترشی بندازین.
در این صورت مزه تلخی فلفل از بین میره کامل.
موفق باشین
ممنون ازتون
ممنون از شما