خانومی: کنسرو لوبیا سبز تو فصل پاییز در کنار ترشی لوبیا سبز و باقی ترشیجات چشم نوازی میکنه.
کنسرو لوبیا سبز خانگی یکی از روش های نگهداری لوبیا هستش برای وقتایی که فریزر در دسترس نیست.
و یا حتی تو سفرهایی که به طبیعت داریم میتونیم از قبل تهیه کرده و به عنوان یک وعده غذایی مصرف کنیم.
بدون مقدمه طرز تهیه کنسرو لوبیا سبز خانگی و ترشی لوبیا سبز با گوجه رو شرح میدیم.
مواد لازم:
لوبیا سبز تازه و نازک و ترد
گوجه فرنگی
سرکه
نمک و فلفل

طرز تهیه کنسرو لوبیا سبز خانگی
طرز تهیه کنسرو لوبیا سبز با گوجه:
لوبیا های جوان و ترد رو به هر اندازه ای که میخواین خرد کرده و بعد از شستن بذارین کامل خشک بشن.
به تعداد شیشه هایی که قراره کنسرو لوبیا سبز درست کنین، ۲ تا ۳ عدد گوجه رسیده لازم داریم.
گوجه ها رو در غذاساز ریخته و به صورت پوره در میاریم و با لوبیا ها مخلوط می کنیم.
به ازای هر شیشه یک قاشق غذاخوری سرخالی نمک ریخته و مخلوط مواد رو روی حرارت قرار میدیم.
بعد از اینکه لوبیا ها و گوجه آب انداخت و به جوش آمد، حرارت رو ملایم کرده و درب ظرف رو میبندیم.
در این فاصله که آب گوجه تبخیر میشه لوبیا ها هم به خوبی پخته و آماده کنسرو شدن میشن.

ترشی لوبیا سبز
کنسرو لوبیا سبز خانگی:
اگر دوس دارین کنسرو لوبیا سبز بدون گوجه داشته باشین، به جای پوره گوجه فرنگی از آب استفاده می کنیم.
یعنی روی لوبیا ها نمک و آب رو ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه میذاریم بپزن و آب نمک غلیظ بشه.
لوبیا ها رو به شیشه های تمیز و خشک منتقل کنین و دربشون رو محکم ببندین که هوا داخلش نفوذ نداشته باشه.
بعد شیشه ها رو در یک قابلمه بزرگ تر بچینین و داخل ظرف آب ولرم بریزین تا جایی که ۲/۳ شیشه ها رو آب بگیره.
و بعد هم زمان میدیم تا شیشه های حاوی کنسرو لوبیا سبز به مدت ۱ ربع با حرارت ملایم در آب در حال جوش باشه.
و بعد از این مدت قابلمه رو از روی حرارت بر میداریم و میذاریم کنسرو ها داخل همون قابلمه خنک بشن.
حالا میتونین شیشه های حاوی کنسرو رو در جای تاریک و خنک نگهداری کنین.
و در سفرهاتون به عنوان یک غذای آماده یا در خورش ها و خوراک ها مصرف کنین.

کنسرو لوبیا سبز خانگی
ترشی لوبیا سبز:
ترشی لوبیا سبز با گوجه به روش بالا درست میشه، با این تفاوت که سرکه هم اضافه میشه + فلفل و ادویه ترشی.
یعنی وقتی مواد رو روی حرارت قرار میدین برای هر شیشه ½ لیوان سرکه هم روی مخلوط لوبیا و گوجه بریزین.
و بعد از ۱۰ دقیقه از روی حرارت بردارین و به شیشه های تمیز منتقل کنین.
برای تهیه ترشی لوبیا سبز نیازی نیست که شیشه های حاوی ترشی رو در آب جوش بجوشونین.
ترشی لوبیا سبز با گوجه بعد از ۱ هفته آماده مصرف هستش.

ترشی لوبیا سبز درسته
ترشی لوبیا سبز درسته:
در این حالت فقط اندازه لوبیا ها متفاوت هستش، یعنی فقط سر و دم لوبیا رو بزنین و درسته در ترشی استفاده کنین.
اگر مایل هستین ترشی لوبیا بدون گوجه باشه، از ترکیب سرکه نمک و کمی آب جوشیده برای انداختن ترشی استفاده کنین.
در صورت تمایل، لوبیا ها رو ۱۰ دقیقه بجوشونین و بعد آبکش کنین، بعد از خنک شدن روش سرکه و نمک و ادویه ترشی بریزین.
من برای معتدل کردن طعم ترشی، از مخلوط سرکه و آب جوشیده استفاده کردم.
این ترشی بعد از ۲ هفته آماده مصرف هستش.
مطالب مرتبط:
طرز تهیه شور مخلوط – شور گل کلم و هویج