صفحه اصلی / خانومانه / آشپزی / ماهی شکم پر شمالی-ماهی شکم پر در فر-ماهی شکم پر جنوبی-ماهی سفید شکم پر
http://telegram.me/khanoumi_ir

ماهی شکم پر شمالی-ماهی شکم پر در فر-ماهی شکم پر جنوبی-ماهی سفید شکم پر

خانومی: ماهی شکم پر، با توجه به رسیدن فصل ماهی سفید میتونه انتخاب خوبی برای سفره هاتون باشه. ماهی شکم پر در فر را بیاموزید.

ماهی شکم پر شمالی در همه نقاط ایران حتی جنوب !! هم طرفدار داره.

چی بهتر از ماهی سفید شکم پر، البته در این رسپی میتونین به جای ماهی سفید از قزل آلا یا کفال هم استفاده کنین.

مواد لازم:

ماهی سفید – کفال – قزل آلا ۱ عدد

سبزی معطر: ۱ لیوان

گردوی خرد شده: ½ لیوان

سیر: نصف بوته درشت

پیاز: ۱ عدد

رب انار: ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری

زعفران دم شده: ۲ قاشق غذاخوری

نمک فلفل سیاه زردچوبه

روغن زیتون و آب لیموی تازه

ماهی-شکم-پر

ماهی شکم پر در فر

طرز تهیه ماهی شکم پر در فر-ماهی شکم پر شمالی-ماهی سفید شکم پر

ماهی رو بعد از شستن، از بیرون و داخل با مخلوط آب لیمو، زعفران و نمک مزه دار میکنیم.

ماهی رو به مدت نیم تا یک ساعت در یخچال قرار بدین تا مزه دار بشه.

در این زمان پیاز رو خلال کرده و در کمی روغن تفت میدیم.

سیر رو کوبیده یا ریز کنین به پیاز ها اضافه کنین.

سبزی های معطر شامل گشنیز جعفری نعناع و برگ سیر رو ساطوری کرده و به پیازها اضافه کنین و تفت بدین.

گردوها رو اضافه کرده و تفت میدیم.

بعد از سرخ شدن سبزی، رب انار و ادویه های ذکر شده رو اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنین.

در این زمان مزه کنین اگر دوس داشتین ترش تر باشه میتونین کمی آب لیمو اضافه کنین.

بعد از اینکه آب مواد ماهی شکم پر کشیده شد از روی شعله بردارین.

ماهی رو با مواد آماده شده پر کنین و به کمک یک نخ و سوزن بدوزین.

در فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱ ساعت قرار بدین تا حسابی مغز پخت شده.

بهتره قالب تفلون فرتون رو چرب کرده و روی ظرف رو با فویل بپوشانید و چند سوراخ روی فویل ایجاد کنید.

لازمه بعد از ۴۰ دقیقه ماهی رو تست کنین تا بفهمین چقدر دیگه به پخت نیاز داره.

بعد از اینکه ماهی پخته شد فویل رو بردارین و چند دقیقه گریل رو روشن کنید.

این ماهی به خوبی پخته شده و مزه مواد رو به خودش گرفته در کنار پلوی زعفرانی و سبزیجات سرو کنید.

ماهی-شکم-پر

ماهی شکم پر بدون فر

ماهی شکم پر بدون فر:

برای درست کردم ماهی شکم پر شمالی بدون فر, مراحل بالا رو تا قبل از گذاشتن در فر انجام بدین.

یک تابه ۲ طرفه یا تفلون رو با روغن زیتون یا کره چرب کرده و بذارین گرم بشه.

ماهی دوخته شده رو داخلش قرار بدین و اجازه بدین با شعله ملایم پخته و به خوبی سرخ بشه.

بعد از سرخ شدن یک طرف ماهی رو برگردونده تا طرف دیگه هم سرخ بشه و سرو کنین.

سبزی ماهی شکم پر مازندرانی:

سبزی معطر ماهی شکم پر با سبزی های شمالی شامل چوچاق، خالواش، برگ سیر هستش.

یعنی علاوه بر گشنیز و نعناع، چوچاق، خالواش و برگ سیر رو هم اضافه میکنین.

اگر به سبزی های شمالی دسترسی ندارین از ترکیب گشنیز جعفری برگ سیر و نعناع استفاده کنین.

ماهی شکم پر جنوبی:

برای تهیه ماهی شکم پر جنوبی از ماهی صبور، شوریده و حلوا استفاده میکنن و در جنوب بهش میگن حشو!

در تهیه حشو یا ماهی شکم پر جنوبی به جای رب انار از شیره تمبر هندی میتونین استفاده کنین.

و به جای گردو از ادویه کاری ترجیحا ادویه جنوبی برای مزه دار کردن ماهی استفاده میشه.

پس ماهی جنوبی رو شسته با نمک و فلفل و کاری مزه دارش کنین.

پیاز سیر و گشنیز خرد شده رو تفت بدین و اگر دوست دارین مواد شکم پر ترش باشه شیره تمبر هندی رو اضافه کنین.

میتونین این قسمت رو حذف کرده و کمی زرشک رو به مخلوط گشنیز و پیاز و سیر اضافه کنین.

بعد از کمی تفت دادن و اضافه کردن ادویه کاری و نمک از روی حرارت بردارین.

اگر شیره تمبر هندی رو اضافه کردین زمان بدین تا آبش کشیده بشه.

شکم ماهی رو با مواد آماده شده پر کرده و بدوزین و با هر روشی که دوس دارین بذارین آماده بشه.

همه نکات ماهی شکم پر در فر یا بدون فر و در تابه به خوبی در بالا گفته شد، حشو رو با یکی از این روش ها طبخ کنین.

اضافه مواد داخل ماهی رو میتونین در کنارش سرو کنین.

ماهی-شکم-پر

ماهی شکم پر جنوبی حشو

 

 

http://telegram.me/khanoumi_ir

۲ دیدگاه

  1. مرسی خوب بود

پاسخی بنویسید

ایمیل شما منتشر نمی شود.

x

این مطلب را نیز بخوانید

حلوا-با-شیر-خشک

حلوای عربی-حلوا با شیر خشک-حلوای عراقی-حلوای سیاه عربی با شیر خشک

خانومی: حلوای عربی یک تجربه خوشمزه بود که بازم تکرارش میکنم، این ...