صفحه اصلی / خانومانه / آشپزی / طرز تهیه کیک خیس شکلاتی-کیک براونی مرطوب
http://telegram.me/khanoumi_ir

طرز تهیه کیک خیس شکلاتی-کیک براونی مرطوب

خانومی: کیک خیس شکلاتی یا کیک دابل چاکلت با اون بافت نرم و اشباع شده از سس شکلاتش، آدم رو یاد بهشت میندازه … اون قسمتش که میتونی شیرجه بزنی تو رودخانه های شکلاتیش ! تصور من از کیک خیس دقیقن همین هستش …

مواد لازم برای کیک براونی شکلاتی:

آرد: ۲ لیوان

شیر: ۱ لیوان و نیم

روغن: ۱ لیوان و نیم

شکر: ۱ لیوان و نیم

تخم مرغ: ۳ عدد

پودر کاکائو: ۴ قاشق غذاخوری

بیکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری

وانیل: ½ قاشق چایخوری

keyke-khis-berauni

طرز تهیه کیک خیس شکلاتی

طرز تهیه کیک خیس:

اول از همه فر رو روشن می کنیم با درجه ۱۸۰ تا گرم بشه.

برای تهیه سس شکلات با پودر کاکائو، شیر، شکر، روغن و پودر کاکائو رو با هم مخلوط می کنیم تا یک مایع خوشرنگ شکلاتی به دست بیاریم، یک لیوان از این سس رو بر میداریم و کنار میذاریم.

تخم مرغ ها رو در ظرفی جداگانه به همراه وانیل به خوبی میزنیم تا حباب های ریز داخلش به وجود بیاد، این کار بافت کیک رو بهتر میکنه.

تخم مرغ هارو به مواد شکلاتی اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم.

آرد و بیکینگ پودر و با هم ۲ بار الک می کنیم و کم کم به مواد قبلی اضافه کرده و با لیسک مخلوط می کنیم.

در این مرحله تا حدی که مواد یک دست بشه کافیه و نیاز به هم زدن زیاد نداره.

قالب کیک رو چرب کرده و کمی آرد می پاشیم و مایع کیک رو داخل قالب ریخته و در فری که از قبل گرم شده میگذاریم.

زمان پخت این کیک بین ۳۵ تا ۴۰ دقیقه ست، اما توجه کنین که در ۲۰ دقیقه اول زمان پخت به هیچ وجه درب فر رو باز نکنین چون پف کیک میخوابه.

بعد از گذشت نیم ساعت تا ۳۵ دقیقه لازمه که با کمک یک خلال دندان کیک رو چک کنیم، خلال رو به آرامی داخل کیک فرو کرده و بیرون بیارین اگر خلال دندان تمیز بود یعنی کیک آماده ست و اگر خلال آغشته به مواد کیک بود باز هم برای پخت زمان میدیم و ۱۰ دقیقه دیگه چک می کنیم.

بعد از اینکه کیک رو از فر بیرون آوردیم، سس شکلاتی رو که ابتدای کار کنار گذاشته بودیم روی کیک می ریزیم و یک ربع تا ۲۰ دقیقه اجازه میدیم تا سس به خورد کیک بره و از داغی بیفته ، بعد کیک رو از قالب خارج کرده و به قطعات مناسب تقسیم و سرو می کنیم.

یا اینکه کیک رو همون اول از قالب در بیارین و در ظرف سرو قرار بدین بعد روش سس رو بریزین، نکته مهمش اینه که تا کیک گرم هست سس رو بریزیم.

keyke-khis-shokolati

کیک براونی شکلاتی مرطوب

نکات پخت کیک خیس مرطوب:

  1. برای پیمانه من از لیوان های دسته دار فرانسوی استفاده کردم.
  2. بعد از پخت کیک با چنگال چند بار سطح کیک رو حفره هایی ایجاد کنین تا سس شکلاتی بهتر به خورد کیک بره.
  3. زمان تقریبی پخت کیک بین ۳۵ تا ۴۰ دقیقه ست اما ممکنه با توجه به نوع فر شما کمتر یا بیشتر باشه این مدت.
  4. من برای این مقدار مواد از یک لیوان شکر استفاده می کنم چون شیرینی زیاد رو نمیتونم بخورم و دوست دارم مزه شکلات رو بیشتر حس کنم که حتی کمی به تلخی هم بزنه.
  5. اگر مقدار روغن رو یک لیوان در نظر بگیرین کالری کمتری دریافت می کنین ولی کیک کمی خشک تر میشه و بافت مرطوبش به خوبیه اندازه کامل در نمیاد، می تونین این مقدار رو بین یک تا یک لیوان و نیم در نظر بگیرین.
  6. برای پودر کاکائو حساسیت زیادی رو نشون بدین، چون هر چی کیفیت بهتری داشته باشه در نهایت براونی بهتری هم خواهید داشت.
  7. کیک خیس، کیک شکلاتی، کیک دابل چاکلت و براونی مرطوب یا شکلاتی نام هایی هست که به این نوع کیک میگن.
keyk-khis-torkiye

طرز تهیه کیک دابل چاکلت

 

http://telegram.me/khanoumi_ir

درباره مدیر سایت

۷۲ دیدگاه

  1. وااااوووووو کیک شکلاتیتون محشره….خیلی خوشم اومد..بیسته بیست

  2. سلام ممنون از دستورتون
    خوشمزه شد ولی یکم شیرین شد و اصلا پف نکرد. میتونه علت پف نکردنش شیرینیش باشه؟

    • سلام مقدار شیرینی این کیک با رسپی اصلی متعادل هستش اما برای بعضیا من جمله ما شیرینه برای همین من کمتر استفاده می کنم و ذکر کردم در متن.
      پف نکردن کیک دلایل زیادی داره …. که میشه به خوب نزدن تخم مرغ، الک نکردن آرد،زیاد هم زدن مایع کیک بعد از ریختن آرد و … اشاره کرد.

  3. سلام من دستور تهیه کیک براونی بیرنگ میخواهم بدون شکلات بدون کاکاو میشه مقدار موادشو بهم بدین ممنون اگر جواب بدین

  4. واقعا عالى بود….انقدر خوشمزه شده بود که نمى تونم وصف کنم.
    ممنون از دستور پختتون😊

  5. سلام ممنون که کامل توضیح دادین

  6. سلام من حس خوبی ب اون ی لیوان شیر… میریزد بعد پخت رو کیک ندارم و من کیک و داغ دوس دارم مطمنید مشکلی پیش نمیاد؟

    • سلام عزیزم
      اسمش کیک خیسه خب
      با ریختن این سس شکلاتی کیک نرم میشه اما اصلن حالت چندشی نداره
      امتحان کنین
      هر چیزی به یک بار امتحانش میارزه

  7. خیلی عالی بود منتظر دستورات جدیدتون هستم

  8. سلام
    یه سوال
    سسش توش روغنه اصلا داخل کیک نمیره

    • سلام عزیزم
      اگر سس رو از رویی که کیک به قالب چسبیده میخواین بریزین باید روی سطح براونی رو با کمک چنگال یا خلال دندون حفره هایی ایجاد کنین تا سس راحت داخل کیک نفوذ کنه

  9. سلام دمتون گرم واقعا عالی شد بسیاااار نرمو خوشمزه😍😍😍

  10. خیلی دستور خوبی بود درست کردم عالی شد

    • سلام فروغ جان
      خیلی خوشحال شدیم که از این رسپی راضی بودین
      و ممنون که نظرتون رو بعد امتحان کردنش برای ما گذاشتین.

  11. سلام خیلی عالیه ببخشید از آرد نخودچی هم میشه استفاده کرد؟

  12. خواهش میکنم اون قسمت اخر که گفتین سس شکلاتو بعد از بیرون اوردن از فر میریزیم روش بعد ٢٠دقیقه که کامل تو خورد کیک رفت از قالب خارج کنیمو حذف کنین چون من این اشتباهو انجام دادم کیک به قالب چسبید باید اول خارج کنیم از قالب بعد سسی که کنار گذاشتیمو بریزیم روش

    • سلام عزیزم
      هر دو روش رو امتحان کردم
      یعنی وقتی کیک داخل قالب هم بوده سسش رو ریختم
      ولی به قالب نچسبیده تا به حال
      علت چسبیدن کیک شما به قالب میتونه از این باشه که کیکتون قبل ریختن سس هم به قالب چسبیده و یا اینکه سس شکلاتیتون زیاد بوده که با ریختنش به ته قالب هم نفوذ کرده و حالت خمیری گرفته کیک.
      و در آخر
      ممنون که تجربتون در اختیار کاربران خانومی قرار دادین.

  13. سلام.تشکر میکنم از دستور فوق العاده و دقیقتون.عالی بود .

  14. سلام برای فردا کیک خیس سفارش دادم برا همسرم کیک شکلاتی و کاکائویی خیلی دوست داره ولی نمیدونم این چطور تا حالا خودمم امتحانش نکرد

  15. سلام
    شیر و کاکائو کیک خیس حرارت میخاد؟

  16. سلام.ممنون از دستور کیکتون.من درست کردم.بسسسسسیار عااااااالی شد.بعد از ۴۰ دقیقه کیک خودش راحت از قالب جدا میشه کناره هاش .بطوریکه بلافاصله بعداز بیرون اوردن از فر میشه از قالب جداش کرد.ممنون😙😙😙

    • سلام فاطمه عزیز
      خیلی خوشحالیم که از رسپی کیک خیس خانومی راضی بودین
      و ممنون از اینکه نتیجه رو با ما به اشتراک گذاشتین
      موفق باشین

  17. سلام
    روغن مایع باید استفاده کنیم?
    ممنون

  18. سلام.
    ی سوالی داشتم
    سس شکلات رو نیاز نیس که حرارت بدیم تا مواد کامل حل بشه؟؟

    • سلام
      خیر اولش که با شیر و شکر مخلوط میکنین.
      بعد هم کیک خیس گرم هستش و روش میریزین جذب کیک میشه.

  19. بعد ی سوال دگ.خیلی ها احتمالش هس ک فر نداشته باشن یا خراب شده باشه فرشون.روی گاز نمیشه درست کرد؟؟

    • اگر کیک معمولی رو روی گاز و در قابلمه خوب در میارین این هم فرقی نداره.
      بعد از درست کردن کیک روش سس شکلات رو بریزین.
      موفق باشین

  20. خیلی لذیذ به نظر میاد☺

  21. سلام. بهتر نیست اول کیک رو برش بدیم بعد سس بریزیم روش تا خوب به خوردش بره؟

    • سلام عزیزم
      دستور کیک خیس خانومی به این شکلی بود که گفته شد
      شما هر طور که دوست دارین میتونین عمل کنین.
      میدونین که آشپزی قانون نداره و همش تجربه ست.

      • سلام مدیرجان. ممنون بابت پاسختون. من این دستورو امتحان کردم بافت و طعم کیکم عالی شد. ولی موقع خوردن حس کردم که سسش روغن پس داده، بااینکه مقدار روغنشم کمتر از ۱و نیم لیوان زده بودم. ممنون میشم راهنماییم کنید.

        • سلام مریم جان
          سسش رو موقع ریختن هم بزنین
          چون وقتی یکجا قرار میگیره روغن روش جمع میشه و ممکنه همین روغن به یک قسمتش بیشتر نفوذ کرده باشه و طعم روغن رو بیشتر حس کردین.
          خوشحالیم از دستور کیک خیس خانومی راضی بودین.

        • ترشی خیلی خوبی

  22. سلام ببخشید میشه تز کاکائوی بیرون هم استفاده کنیم❓❓❓❓یا خودم توی خونه درست کنم❓😊😊😊😊😊 ببخشید…..😊☺☺

    • منظورتون از کاکائو سس شکلاتش هست ؟
      اگر بله خیر … خودتون درست کنین.
      اگر منظورتون پودر کاکائو هست …. بله، یک پودر کاکائو با کیفیت برای کیک خیس تهیه کنین چرا که مزه این براونی رابطه مستقیم با کیفیت پودر کاکائوش داره.
      موفق باشین

  23. سلام. مدیر جان برا این کیک به جای سس کاکائویی از گاناش استفاده کردین؟

    • سلام مریم جان
      برای کیک خیس، سسش باید همین باشه که ذکر شد گاناش برای روی کیک استفاده میشه و شامل خامه هستش که تو کیک نفوذ نمیکنه.

  24. خیلی عالـــــــــیه ممنون ازدستورخوشمزتون😘😘

    • سلام رها جان
      ممنون از لطف شما به سایت خانومی.
      خوشحالیم دستور کیک خیس/ براونی مرطوب خانومی رو دوست داشتین

  25. سلام.میشه بجای شیر ماست یا اب بریزم

  26. سلام خیلی عالی شد من درست کردم ولی روغنش خیلی زیاد میشه یک و نیم لیوان .من دفعه ی بعد که درست کنم روغنشو همون یک بیوان یا نیم لیوان میریزم

    • سلام محیا جون
      خوشحالیم که از رسپی کیک خیس خانومی راضی بودین.
      ی مشکلی که در کم کردن روغن این کیک پیش میاد خشک شدنش هست.
      یک لیوان ولی منطقی تره …

  27. سلام.این کیک واقعاً خوشمزه هستش ولی مزه روغن داخل سس رو بد حس میکنم.روغنمم خوبه ولی باز مزشو دوس ندارم.میشه جای روغن کره زد؟و اگه آره چقد کره؟ممنون

    • سلام عزیزم
      برای کیک خیس وجود روغن مایع در سس شکلاتش ضروریه وگرنه به کیک نفوذ نمیکنه.
      کره هم چون جامد هست اون حالتی رو که میخوایم پیدا نمیکنه و بعد از مخلوط شدن با باقی مواد سس شکلات ممکنه به خوبیه روغن مایع در کیک نفوذ نکنه.
      از روغن بدون بو استفاده کنین.
      یا از کره اب شده استفاده کنین و نتیجه رو با کاربران خانومی به اشتراک بذارین

  28. عالى بود خیلی خوشگل و بی نهایت خوشمزه سپاس عزیزم بابت دستور عالیت و نکته های طلاییت

    • سلام عزیزم
      خیلی خوشحالیم که از رسپی کیک خیس خانومی راضی بودین
      و ممنون که از نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتین

  29. سلام ممنون از این دستور پخت عاااالی. کیک رو درست کردم فوق العاده شد :**

    • سلام معصومه جان
      خوشحالیم که رسپی کیک خیس خانومی رو دوست داشتین
      ممنونیم که نظرتون رو با ما شیر کردین

  30. سلام عزیزم میشه یه مارک پودر کاکائو مرغوب بهم معرفی کنید؟

    • سلام سمیرا جون
      پودر کاکائو هرشیز، نستله nestel ، شوکو پارس، خاچیک کیفیتشون خوبه … مخصوصا ۲ تای اول.
      اگر به این ها دسترسی نداشتی از لوازم قنادی بازش رو تهیه کنن معمولا اونها هم کیفیت خوبی دارن.

  31. سلام عزیزم خسته نباشید بابت محبتتون،بتونم برای امروز تهیه میکنم .

  32. سلام
    ممنون میشم اگه بگید با مایکروفر میشه تهیه اش کرد؟
    چه مدت زمان و با چه درجه ای؟

    • سلام عزیزم
      معمولن برای کیک های دیگه تون چقدر در مایکرو قرار میدین این هم همون زمان رو میخواد

  33. سلام میخوام کیک خیس درست کنم میشه بجای روغن مایع از کره یا روغن جامد استفاده کرد بافت کیکم خوب میشه؟؟

  34. سلام اگر ممکنه اندازه قالب رو هم لطف کنید بگید

پاسخی بنویسید

ایمیل شما منتشر نمی شود.

x

این مطلب را نیز بخوانید

سیکلامن

سیکلامن-قلمه زدن سیکلامن-علت زرد شدن برگ های گل سیکلامن-بذر سیکلامن پرسیکوم

خانومی : سیکلامن یا سیکلمه گلی زمستانی که در تمام فصل سرما ...