صفحه اصلی / خانومانه / آشپزی / طرز تهیه شور مخلوط – شور گل کلم و هویج
http://telegram.me/khanoumi_ir

طرز تهیه شور مخلوط – شور گل کلم و هویج

خانومی: طرز تهیه شور مخلوط یا شور گل کلم و هویج در حین سادگی نکاتی داره که رعایت نکردنش در نهایت باعث دلسرد شدنتون از نتیجه کار میشه.

به همین دلیل هستش که خیلیا شور گل کلم رو خودشون درست نمیکنن چون مطمئن نیستن یک شوری درست و حسابی از آب در بیاد.

طرز تهیه شور گل کلم رو به همراه بعضی نکات مهمش با هم مرور می کنیم.

مواد لازم:

گل کلم: ۲ کیلو

هویج: ۱ کیلو

کرفس: ۱ کیلو

خیار: ۱ کیلو

فلفل سبز تند: ۱۰۰ گرم

سیر: ۲ بوته

سبزی معطر: نیم کیلو

نمک: به مقدار لازم

سرکه سفید: به مقدار لازم

shoor-gol-kalam

طرز تهیه شور مخلوط گل کلم و هویج

طرز تهیه:

در مرحله اول کلم ها رو درشت خرد می کنیم و بعد از شستن روی پارچه ای می ریزیم تا به خوبی خشک بشن.

هویج ها و کرفس ها رو بعد از شستن به قطعات درشت خرد می کنیم. هویج باید پوست گرفته بشه.

خیارهای قلمی رو برای شور کردن انتخاب کنین و نیازی نیست خیار ها رو خرد کنین به صورت درست در شور استفاده می کنیم.

سبزی های معطر رو بعد از پاک کردن و شستن اجازه بدین تا کاملن خشک بشن و نیازی نیست ریز خردشون کنین.

برای خوش طعم شدن بیشتر شور مخلوط، از برگ های کرفس به همراه سبزی های معطرمون استفاده می کنیم.

سیرها رو پوست گرفته و به صورت درسته در شور استفاده کنین یا در صورت تمایل هر سیر رو ۴ قسمت کنین.

فلفل سبزها رو هم می تونین به صورت درسته در شور بیاندازیم و چند تاشو برای اینکه مزه بیشتری به شور بده لابه لای مواد به صورت نصف شده قرار میدیم.

البته اگر دوست دارین شور تندتری داشته باشین می تونین فلفل های بیشتری رو نصف کنین و در شور مخلوط فوری بیاندازیم.

و اما می رسیم به قسمت آماده سازی شورآب، برای هر یک لیوان آبی که استفاده می کنیم یک قاشق غذاخوری سر پر نمک میریزیم یا برای هر یک لیتر ۳ قاشق غذاخوری نمک میریزیم.

آب رو به همراه نمک روی حرارت قرار میدیم تا به جوش بیاد و بعد از به جوش آمدن سرکه سفید رو بهش اضافه کرده و ۱۰ زمان میدیم تا از حرارت اولیه بیفته.

برای هر یک لیتر آبی که استفاده می کنین نصف لیوان سرکه سفید می ریزیم یا به عبارتی برای هر یک لیوان آب ۲ قاشق غذاخوری سرکه.

همه مواد شور گل کلم رو لایه لایه در ظرف های مناسب می ریزیم، دقت کنین که این ظرف ها باید کاملا تمیز و خشک باشن.

یک لایه سبزی یک لایه گل کلم، هویج و کرفس، چند عدد خیار، فلفل و سیر و دوباره ….

در پایان مخلوط شورآب و سرکه رو روی مواد شور ریخته و درب ظرف رو به خوبی می بندیم و به مدت یک روز در محیط آشپزخانه قرار میدیم.

بعد از این یک روز درب ظرف های شور رو باز کنین اگر نیاز بود باز هم از شورآب روش بریزین تا به خوبی روی مواد رو بپوشونه و بعد به یک جای خنک انتقال بدین.

شور گل کلم و هویج بعد از ۲ هفته آماده مصرف هستش.

shur-makhlut

طرز تهیه شور گل کلم و هویج

نکات:

  1. علت کپک زدن شور، خیس بودن مواد شور یا ظرف هستش … پس باید از خشک بودن هر دو مطمئن باشین.
  2. علت لزج شدن آب شور، هوا کشیدن و یا کم نمک بودن شورآب و حتی خیس بودن مواد میتونه باشه.

برای جلوگیری از این اتفاق ها، همیشه در لایه آخر شور از سبزیجات و برگ کرفس استفاده کنین، یعنی با این سبزیجات ورودی ظرف شور رو به خوبی بپوشونین و یک کیسه فریزر روی ظرف بذارین و بعد دربشو محکم ببندین.

  1. زمانی که آب رو روی مواد شور میریزین باید گرم باشه ، یعنی نه به داغی اولش باشه و نه سرد شده باشه … علتش هم اینه که باعث زود رسیدن شور و همین طور ترد شدنش میشه.

برای کسانی که دقیقن میخوان بدونن کی آب رو بریزن: وقتی دمای آب بین ۶۵ تا ۷۵ درجه هستش.

  1. این مقدار از میزان نمک و سرکه در شورآب امتحان شده هستش، اما اگر میخواین شور مخلوط کم نمک تر باشه میتونین برای هر یک لیتر آب از ۲ قاشق غذاخوری نمک استفاده کنین.
  2. سبزیجات معطر شور شامل جعفری، ترخون، مرزه، شوید و برگ کرفس هستش.
  3. برای کسانی که مشکل فشار خون دارن، میتونن نیم ساعت قبل از مصرف شور گل کلم و هویج رو در آب سرد قرار بدن تا کمی شوری آن گرفته بشه.
shoor-makhloot

طرز تهیه شور گل کلم

 

رسپی ترشی های مخصوص خانومی:

ترشی هفت بیجار

ترشی بادمجان شکم پر

ترشی لیمو ترش خانگی

ترشی سالاد زمستانی

ترشی خرفه

ترشی فلفل همدانی

ترشی انار با لبو

ترشی انبه رسیده جنوبی

 

 

 

http://telegram.me/khanoumi_ir

درباره مدیر سایت

۴۷ دیدگاه

  1. طراحی سایت در مشهد

    واااااای عاشقشم
    باید چی کار کنیم که نرم نشه ؟

  2. اگه بجای سرکه سفید از سرکه انگور استفاده کنین بد میشه

    • سلام دوست عزیز
      اگر مایل هستین از سرکه های خانگی برای تهیه شور مخلوط و ترشی هفت بیجار استفاده کنین مشکلی نیست به شرط اینکه با طعم سرکه مشکلی نداشته باشین.

  3. سلام من ی هفته اس ک شور گل کلم گذاشتم نکات راج مواداولیه رعایت کردم فقط بجای اب جوشیده از آب سرد استفاده کردم حالابعدازی هفته درشوبرداشتم ک تست کنم مزه تلخی میده چکارکنم؟

  4. اندازه نمک برای شوری کلم چقد باشد

    • بهتره که آب نمک رو بچشین و هر قدر که به نظرتون اندازه بود بریزین.
      در دستور طرز تهیه شور گل کلم مخلوط برای هر لیتر آب ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری نمک استفاده شده.
      و بسته به نوع نمکی استفاده میکنین اگر خ شوره از میزان کمتر و اگر از نمک دریا استفاده میکنین که شوری کمتری داره از میزان بیشتر.

  5. سلام واسه اینکه کلممون سفید بمونه سیاه نشه باید چیکارکنیم

    • سلام عزیزم
      کلم ها باید به خوبی خشک شده باشن و بعد در ترشی بریزین همچنین روی مواد ترشی رو کامل سرکه بگیره.

  6. سلام اگر برای شوری از سرکه قرمز استفاده کنم شوریم بد میشه

    • سلام عزیز
      رنگش روی شور مخلوط تاثیر میذاره.
      در حالیه که شور گل کلم و هویج به رنگ سفید مرسوم هستش.

  7. سلام
    برای رفع شوری شور چی کار باید کرد؟

    • سلام
      نیم ساعت قبل از مصرف در آب سرد قرار بدین
      یا نیمی از آب شور مخلوط گل کلم رو ریخته و مجدد آب روش بریزین ولی این بار آب سرد.

  8. سلام .من بعد از سه روز درشوباز کردم حساس میکنم شوریش کمه .چکارکنم

  9. سلام منم شوردرست کردم بجای اب جوش اب داغریختم یعنی جو نبوده ابش لیاممکنه کپک بزنه

    • سلام عزیزم
      برای درست کردن شور گل کلم مخلوط همینطور که ذکر شد بهتره از آب جوشیده استفاده بشه … چون امکان کپک زدن رو کمتر میکنه.
      اگر میزان نمک آب شورتون مناسب باشه و از سرکه هم کنارش استفاده کرده باشین و جاش هم خنک باشه امکانش کمه کپک بزنه.

  10. سلام
    ببخشید من به خواست یکی براش شور درست کردم منتها ایشون خواستن که که موادش فقط کلم و کرفس و پیاز باشه،من هم با همین مواد درست کردم ولی الان کرفس و کلم ها مزه پیاز گرفتن به خودشون!!!!!
    و من نمیدونم باید چیکار کنم که اون مزه پیاز از بین بره!
    اگه پیازهارو جدا کنم و کلم و کرفس رو دوباره آب نمک بریزم روش مزه شون درست میشه؟؟؟؟
    باید با این مزه پیاز چیکار کنم؟

    • سلام عزیزم
      تو شور که آخه پیاز نمیریزن.
      پیاز ها رو جدا کنین
      باقی مواد رو با آب سرد بشورین مجدد آب و نمک بریزین.
      این بار نیازی نیست برای شور مخلوط آب گرم استفاده کنین، از ترکیب آب نمک و آب سرد و نعناع و ترخون فراوان استفاده کنین و شورها رو ظرف کنین.
      تخم گشنیز هم لابه لای کلم ها بریزین.
      امیدوارم مزه پیازش بره.
      بیاین خبر بدین نتیجه رو

    • من شوری رو باآب سرددرست میکنم عالی میشه اصلا آب ونمیجوشونم

      • سلام عزیزم
        رسپیتون رو برای کاربران خانومی قرار بدین.
        و اینکه چکار میکنین که زود نرم میشه شور مخلوط شما.

  11. من دوهفته هست که شورم رو گذاشتم , امشب دبدم آبش غلیظ وکش دار شده حالا چه کار کنم باهاش , می تونم آبش رو عوض کنم

    • سلام
      آبش رو بریزین اگر مواد شورتون خراب نشده با آب سردبشورین و دوباره آب سرد بریزین روش به همراه نمک.

      • من شورانداختم و بجای سبزی از عطاری ادویه ترشی خریدم و توش ریختم چون الان دی ماهه و سبزی های معطر نیست بعد از یکهفته شور آماده شد و خیلی خوشمزه شده فقط چون خیلی نکمش زیاد شده بود و آبش هم لزج شده آبشو عوض کردم

  12. سلام.من شور درست کردم ولی آب جوشیده ی سرد ریختم.😕😕 الان بعد از دوهفته درش رو باز کردم ولی انگار هنوز درست نشده .انگار گل کلمش هنوز خامه. یعنی مثل مال بیرون که یه خورده نرمه اونجوری نشده.میشه بفرمایید چیکار کنم؟؟

    • عزیزم همینطور که در نکته های رسپی شور مخلوط خانومی گفته شد کمی آب باید گرما داشته باشه و یک روز در دمای عادی خونه ظرف های حاوی شور رو نگهداری میکنیم بعد به مکان سرد یا یخچال منتقل میکنیم
      علتش نرم شدن و زود جا افتادن شور هست.
      الان هم باید زمان بدین تا شورتون برسه.

      • عزیزم واقعا ممنونم که جوابمو دادید.
        فقط یه سوال دیگه هم دارم.الان باید چیکار کنم؟؟یعنی اگر درشو ببندم تا دوهفته بهش دست نزنم نرمتر میشه؟؟؟

  13. واقعا با این تز دادناتون تمام شور من خراب شد مادر من همیشه میذاشت اب سرد میشد بعد میریخت من به حرف شما اب رو گرم ریختم شورم انقدر نرم شده که نمیشه خورد چرا وقتی چیزی رو نمیدونید حرف میزنید کلی مواد و پول من حروم شد

    • عزیزم ما نگفتیم آب داغ رو بریزین
      شما آب داغ ریختین نه آب گرم.
      این رسپی ای هست که همیشه کل خانواده درست میکنن و هیچ وقت چنین اتفاقی براش نیفتاده.

    • عزیزم من آب جوشیده ی سرد شده ریختم ولی شورم کلا سفته.انگار داریم گل کلم خام میخوریم.
      کاش زودتر با این سایت آشنا میشدم.بنظرم مدیریت سایت درست میگن آب نباید سرد و یا بیش از حد داغ باشه.

      • عزیزم ممنون از حسن نظر شما به سایت خانومی.
        همونطور که قبلن ذکر کردیم ما فقط دستورات امتحان شده رو در سایت قرار میدیم نه رسپی های اینترنتی

  14. لازم به ذکره ک من دستور تهیه شور رو از اینترنت گرفتم و به ازای هر ده لیوان اب شش قاشق غذاخوری نمک ریختم

    • هانی جون نمیدونم چرا تلخ شده.
      برای از بین بردن شوریش میتونین بخشی از آبش رو برداری آب جوشیده سرد اضافه کنی.

  15. سلام و خسته نباشید من از دستور شما پیروی کردم ولی در نتیجه بعد از دو هفته حالا که میچشم شوریش واقعا زیاد شده میشه راهنمایی بفرمایید

    • سلام
      بخشی از آبش رو ریخته و آب جوشیده سرد شده اضافه کنین شوریش معتدل میشه.
      شما باید آبش رو میچشیدین و هر وقت شوری مناسب بود روی مواد شور مخلوط میریختین عزیزم

  16. سلام
    دوهفته پیش شور گذاشتم الان که درش رو باز کردم نه تنها همچنان درست نده بلکه احساس میکنم یه رگه ی تلخی هم داره و نمکش زیاده میشه کمکم کنید ممنون

    • هانی عزیز جوابتون رو دادم
      کمی از آب شور رو بیرون ریخته و به جاش آب جوشیده سرد شده روی شور مخلوطتون بریزین
      شوریش خیلی بهتر میشه
      تلخیش رو نمیدونم.
      اگر امتحان کردین بیاین نظرتون رو بگین که تلخیش هم از بین رفت یا خیر.

  17. من از این دستور استفاده کردم و شورم فوق العاده عالی شد. طوری که مادر و همسرم باورشون نمیشد که من برای بار اول درست کردم
    خیلی خیلی ممنونم از راهنمایی های مفید شما

    • سلام مونا جون
      خیلی خوشحالیم که رسپی شور مخلوط خانومی رو امتحان کردین و نتیجه ش برای شما قابل قبول بود.
      و ممنون که نظرتون رو با کاربران خانومی در میون گذاشتین.
      تایید مامانا برای رسپی های خانومی بر این اساس هستش که ما در سایت دستورهایی رو قرار میدیم که از مامان ها و خانم های با تجربه یاد گرفتیم.
      موفق باشی دوست عزیز

  18. با عرض سلام و خداقوت خدمت شما دوست عزیز.
    من سرکه را هم با آب نمک جوشاندم . مشکلی نداره؟
    خواهش می کنم زود جواب بدهید.
    با تشکر فراوان.

    • سلام عزیزم
      خیر هیچ ایرادی نداره …

      • سلام من در آلمان هستم و اینجا سبزی های تازه که شما گفتید نیست باید چیکار کنم .واقعا که خیلی دوست دارم مزه شورهای قدیم مادرم رو اینجا بچشم .مرسی

        • سلام آقا سعید
          برای شور گل کلم مرزه و ترخون و برگ کرفس و نعناع اصلی ترین مزه هاش هستش.
          فکر میکنم برگ کرفش و نعناع در دسترستون باشه
          این دو رو تازه استفاده کنین و برای مرزه و ترخون خشکش رو هم میتونین بریزین.
          تخم گشنیز هم مزه خیلی خوبی به شور میده حتما استفاده کنین.

پاسخی بنویسید

ایمیل شما منتشر نمی شود.

x

این مطلب را نیز بخوانید

سیکلامن

سیکلامن-قلمه زدن سیکلامن-علت زرد شدن برگ های گل سیکلامن-بذر سیکلامن پرسیکوم

خانومی : سیکلامن یا سیکلمه گلی زمستانی که در تمام فصل سرما ...