صفحه اصلی / خانومانه / آشپزی / طرز تهیه دلمه برگ مو
http://telegram.me/khanoumi_ir

طرز تهیه دلمه برگ مو

خانومی: دلمه برگ مو یک غذای اصیل ایرانیه ، تا فرصت هست و برگ مو تازه در دسترسه ، حتمن این دلمه رو درست کنین و از طعم آن لذت ببرین.

مواد لازم:

برنج: ۱.۵ پیمانه
لپه: ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
ماست چکیده: نصف لیوان
سبزی دلمه: نیم کیلو
پیاز: ۲ عدد
زرشک: نصف لیوان
برگ مو: به مقدار لازم

دستور تهیه دلمه برگ مو اصیل ایرانی:

برنج پخته شده رو آبکش و لپه ها رو تا زمانی که نرم بشن میپزیم در این فاصله گوشت چرخ کرده رو به پیازهای طلایی شده اضافه میکنیم و تفت میدیم تا گوشت ها سرخ بشه و بپزه، سبزی های ساطوری شده رو به گوشت اضافه میکنیم و ی تفت میدیم بعد برنج و لپه رو به مواد اضافه کرده و مخلوط میکنیم؛ ادویه های مورد نظرتون رو در این زمان اضافه کنین و اجازه بدین مواد دلمه کمی خنک بشه و بعد ماست رو بهش اضافه کنین و زرشک رو.

برگ موها رو در آب جوش به مدت ۳ دقیقه میپزیم تا نرم بشن ، کف قابلمه رو چرب کنین و چند تا برگ بچینین حالا برگ ها رو یکی یکی باز کنین و یک قاشق از مواد دلمه رو در قسمت وسط برگ بریزین و اطراف برگ ها رو روی هم بذارین، شکل دلمه به صورت یک بقچه کوچولو میشه , اگر هم برگ های دلمه کوچیکه یا شکسته شده میتونین چند تا برگ رو روی هم بذارین و بعد مراحل دلمه پیچیدن رو انجام بدین؛ پیچیدن دلمه ها به صورت رولی هم امکان پذیره ؛ دلمه ها رو کنار هم و کیپ به کیپ بچینین.

در یک ظرف جدا ۲ لیوان آب رو به همراه نمک و فلفل و دو قاشق رب و روغن مخلوط کنین و روی قابلمه دلمه ها بریزین و اجازه بدین با شعله ملایم پخته بشه.

dolme-barge-mo

طرز تهیه دلمه برگ مو

مواد لازم برای سس و چاشنی دلمه برگ مو:

شکر: ۲ قاشق غذاخوری

آبلیمو یا سرکه: نصف لیوان

آب : یک لیوان

رب: ۱ قاشق غذاخوری

در نیم ساعت پایان پخت مواد سس دلمه رو که با هم مخلوط شدن روی دلمه ها میریزیم ، این قسمت مهم ترین نکته در پخت دلمه هاست چون این سس باعث طعم بهتر دلمه میشه که میتونین به جای رب گوجه فرنگی از رب انار هم استفاده کنین.

نکات مهم در تهیه دلمه برگ مو:

۱. ریختن ماست در مایه دلمه کاملن اختیاریه، اما من همیشه این کارو میکنم چون باعث میشه مواد دلمه بیرون نریزه … فقط دقت کنین که از ماست ترش یا آب دار برای این کار استفاده نکنین؛ ماستتون باید چکیده باشه.

۲. استفاده از زرشک هم در مواد دلمه کاملن ابتکاری و اختیاریه ؛ حتی میتونین به جای زرشک از غوره بدون هسته یا گوجه سبز خورد شده ( بدون هسته ) در مواد دلمه استفاده کنین … طعم ترش این مواد بی نظیره.

۳. استفاده از سس دلمه رو به این دلیل به زمان پایانی پخت موکول میکنیم چون اگر از ابتدا روی دلمه ها ریخته بشه باعث سفت شدن برگ ها میشه و همچنین میتونین از ترکیب آبلیمو و شکر در مواد دلمه هم کمی بریزین.

۴. طعم دلمه یعنی شیرینی یا ترشی آن دست شماست , اگر به طعم ترش علاقه دارین از مقدار بیشتر آبلیمو اضافه کنین و همینطور برعکس.
در بعضی از مناطق ایران دلمه برگ مو با سرکه و شیره درست میشه , شما میتونین از سرکه و شکر استفاده کنین یا همون آبلیمو و شکر.

نوش جان

dolme-barge-mo

طرز تهیه دلمه برگ مو

http://telegram.me/khanoumi_ir

درباره مدیر سایت

پاسخی بنویسید

ایمیل شما منتشر نمی شود.

x

این مطلب را نیز بخوانید

سیکلامن

سیکلامن-قلمه زدن سیکلامن-علت زرد شدن برگ های گل سیکلامن-بذر سیکلامن پرسیکوم

خانومی : سیکلامن یا سیکلمه گلی زمستانی که در تمام فصل سرما ...