صفحه اصلی / خانومانه / آشپزی / طرز تهیه ترشی گل کلم مخلوط – ترشی هفت بیجار
http://telegram.me/khanoumi_ir

طرز تهیه ترشی گل کلم مخلوط – ترشی هفت بیجار

خانومی: خب به فصل ترشی گرفتن رسیدیم و این روزها بازارش حسابی داغه، من هم تصمیم گرفتم دستور تهیه ترشی گل کلم مخلوط یا همون ترشی هفت بیجار به روشی که خودم آماده می کنم رو براتون در سایت بذارم ، تعریف از خود نباشه ترشی های من کلی طرفدار هم داره !

مواد لازم:

گل کلم: ۳ کیلو

بادمجان: ۱.۵ کیلو

خیار: ۱ کیلو

هویج: نیم کیلو

کرفس: نیم کیلو

لوبیا سبز: نیم کیلو

سیب زمینی ترشی: نیم کیلو

سبزی ترشی: نیم کیلو

پیاز ریز مخصوص ترشی: نیم کیلو

سیب: ۲ عدد

به: ۲ عدد

فلفل دلمه: ۳ عدد

فلفل سبز تند: ۱۰ عدد

سیر: ۲ بوته

موسیر: ۱۰۰ گرم

گلپر و تخم گشنیز ( طعم دهنده اصلی ترشی )، ادویه ترشی، زردچوبه و نمک به مقدار لازم

طرز تهیه ترشی گل کلم:

همه مواد رو ( به غیر از بادمجان ) شسته و به اندازه دلخواه خورد میکنیم ، گفتم اندازه دلخواه چون یکی دوست داره موادش ترشیش ریز باشه یکی هم درشت، خود من ترجیح میدم مواد ترشی گل کلمم درشت باشه بعد از خرد کردن همه مواد رو، روی یک پارچه تمیز پهن می کنیم تا آبش بره و مطمئن باشیم که خشک هستن.

میریم سراغ بادمجان ها که این ها رو هم به اندازه ای که دوست داریم خرد می کنیم ، یک قابلمه رو آماده میکنیم بادمجان ها رو داخل ریخته و روش سرکه می ریزیم تا حدی که روی بادمجان ها با سرکه پر شده باشه ، گاز رو روشن می کنیم و زمان میدیم تا سرکه به جوش بیاد به محض به جوش آمدن زمان میگیرم بعد از ۳/۴ دقیقه بادمجان ها رو از روی حرارت بر میداریم، یعنی بادمجان ها نباید بپزه در حدی که چند تا جوش بزنه و فقط کمی نرم باشه کافیه.

بعد از اینکه بادمجان ها کمی از حرارت افتاد همه مواد ترشی رو در ظرفی بزرگ تر مخلوط میکنیم و بادمجان رو به همراه سرکه ای که در قابلمه بود روی موادمون می ریزیم … ادویه های ترشی نمک و فلفل و زرچوبه هم در این مرحله اضافه میشه و باز هم مواد مخلوط میشن تا ادویه ها به همشون برسه، در مورد گلپر هم من از خود گلپر استفاده میکنم نه پودرش اگر عطر گلپر رو دوست دارین به اندازه یک قاشق غذاخوری در غیر این صورت نصف قاشق گلپر رو روی مواد بریزین و یک قاشق مرباخوری هم تخم گشنیز کافیه و عطر خوبی به ترشی میده.

torshi-gol-kalam

ترشی هفت بیجار

حالا دبه ها یا ظرف هایی رو که برای ترشی در نظر گرفتین آماده می کنیم و مواد ترشی رو به داخلشون انتقال می دیم، لابه لاش سیر و فلفل رو هم می ریزیم و در انتها سرکه قرمز ( سرکه های صنعتی آماده ) رو روشون می ریزیم و یک کیسه فریزر رو دور درب ظرف ترشی ها پیچیده و بعد در رو محکم می بندیم تا حدی که مطمئن بشیم هوا نمیکشه … این دبه ها رو به مدت یک روز در هوای آشپزخانه قرار میدیم و بعد از یک روز به یخچال یا قسمتی از تراس یا حیاط منزل که خنک هست انتقال می دیم تا ترشی جا بیفته … و معمولن بعد از ۲ هفته می تونین سراغش برین و کمی ناخنک هم بزنین اما زمان مناسب برای جا افتادن این ترشی همون ۱ ماه هست.

torshi-gol-kalam

ترشی مخلوط گل کلم

نکات مهم در تهیه ترشی گل گلم:

  1. من در تهیه ترشی گل کلم از سیب زمینی ترشی استفاده نمیکنم چون دوست ندارم، پس مواد ترشی با توجه به سلیقه شما میتونه تغییرات کوچکی هم داشته باشه … اما برای ریختن لوبیا و کرفس سعی کنین از تازه و به قول معروف جوان آن استفاده کنین چون خوشمزه تر میشه.
  2. سبزی ترشی رو هیچ وقت فراموش نکنین ، چون یکی از رازهای خوشمزه شدن این ترشی وجود همان مزه ترخون گشنیز نعناع تازه در ترشی هستش، بعضیا یک قاشق نعناع خشک هم به همراه این سبزی ها در ترشی به کار می برن، دوست دارین بریزین شما … اما من همین سبزی ترشی رو می پسندم.
  3. نکته خیلی مهم در کپک نزدن ترشی ها اول خشک بودن مواد ترشی هستش و بعد هم خشک بودن دبه های ترشی و صد البته تمیزی و چرب نبودن این ظروف هستش … پس مراقب این قسمت هم باشین.
  4. اگر برای تهیه ترشی از سرکه های خانگی استفاده میکنین که چه بهتر … در غیر این صورت اگر شما هم مثل من از سرکه صنعتی استفاده می کنین اگر دقت کرده باشین این سرکه ها بسیار ترش هستن … پس کاری که من میکنم این هستش که کمی آب جوشیده ای که خنک شده به سرکه اضافه میکنم و بعد روی مواد ترشی میریزم ، با این کار کمی تند و تیزی این سرکه ها گرفته میشه و با این کارمم تا به حال ترشی هام کپک نزده .. برای ۳ لیتر سرکه نهایت ۳ لیوان آب اضافه میکنم، بیشتر نریزین.
  5. ریختن سیب و به طعم بسیار خوبی رو به ترشی میده و باعث میشه ترشی کمی طعم ملس تر داشته باشه.
  6. نیمی از فلفل سبزهای تند رو من در ترشی خورد میکنم تا طعمش رو به ترشی پس بده و نیمی رو درسته در ترشی می ریزم.
  7. اگر از موسیر خشک شده استفاده میکنین، چند ساعت قبل خیسش کنین و بعد شسته و از صافی رد کنین و اجازه بدین آبش بره و بعد به مواد ترشی اضافه کنین.
  8. اگر دوست دارین از فلفل دلمه های رنگی در ترشی استفاده کنین، خیلی زیباتر دیده میشه.
  9. سیاه دانه رو اگر در این زمان به ترشی اضافه کنین قسمت بیشترش در ته ظرف ته نشین میشه ، پس اون رو زمانی که میخواین از ترشی استفاده کنین روی ترشی میتونین بریزین.
  10. اگر دوست دارین ترشیتون خیلی ترش نباشه و معدتون به ترشیجات حساسه علاوه بر به و سیب میتونین تعدادی خرمای بدون هسته هم به مواد اضافه کنین.

فکر میکنم همه نکات مربوط به تهیه و نگهداری ترشی گل کلم رو بهتون گفتم … امیدوارم این نکات به کارتون بیاد، شما هم تجربه های خودتون رو در اختیار خواننده های خانومی قرار بدین.

torshi-gol-kalam

ترشی گل کلم مخلوط

 

رسپی ترشی های مخصوص خانومی:

طرز تهیه شور مخلوط – شور گل کلم و هویج  

ترشی لیمو ترش خانگی

ترشی بادمجان بوشهری

ترشی سالاد زمستانی

ترشی خرفه

ترشی فلفل همدانی

ترشی انار با لبو

ترشی انبه رسیده جنوبی

 

http://forum.khanoumi.ir/

درباره مدیر سایت

۴۴ دیدگاه

  1. ممنون عالی بود یعنی حرف نداشت

  2. ممنون عزیزم.من برای اولین بارمیخام درس کنم

  3. سلام بانو.
    میخواستم بپرسم ادویه ترشی چی هست؟؟ میخام امروز درست کنم ولی نمیدونم ادویه اش شامل چه چیزایی میشه؟😞😞

  4. سلام.عالی بود .من معمولا تمام مواد رو بجز خیار آب پز میکنم اینکار به نظر شما درسته؟

    • سلام خانومی
      معمولا علاوه بر بادمجان بعضیا کرفس و هویج رو هم کمی می جوشونن تا ترشی زودتر برسه … اگر مدت این کار کم باشه ایرادی نداره و سلیقه ایه.

  5. سلام سپاس فراوان

  6. سلام من درست کردم ولی آب جوش نرختم الان خیلی مزه تیزی سرکه رومیده،آیاراهی داره الان ک حداقل قابل استفاده بشه؟

  7. خواهش میکنم کمکم کنید:-(

  8. سلام عزیزم .من این ترشی رو درست کردم عالی شد.
    البته اولش یه کوچولو تیز بود واسه اینکه آب و نمک جوشونده رو کم ریخته بودم ولی بعدش دو حبه قند انداختم تو ظرف ترشی و دو روز بعد تست کردم عالی بود.
    ممنون از دستور بی نقصتون.

  9. سلام.اندازه ی نمک وزرد چوبه و ادویه ترشی چقدر باید باشه؟؟ واینکه سرکه هم با اب بجوشونیم و داغ داغ بریزمش رو مواد؟؟ وهویج رو هم چقد بجوشونیم تو اب؟؟ ممنون ازتون.لطفا سریع جوبمو بدین واجبه

    • سلام نسرین عزیز
      برای مقیاس نمک و ادویه همه چیز برمیگرده به سلیقه شما که چقدر دوست دارین ترشی هفت بیجار طعم بگیره پس بهتره معقول استفاده کنین و بعد از چند روز بچشین اگر چاشنیش کم بود مجددا اضافه کنین به دلیل وجود سرکه ادویه به زودی به همه جای ترشی گل کلم خواهد رسید.
      و اما در مورد زردچوبه … در حدی که به ترشی رنگ بده که باز چشمی هستش … و دقت کنین که زردچوبه همون اول ترشی رو کاملن زرد نمیکنه بلکه چند روز باید بمونه پس در ریختنش افراط نکنین طعم ترشی رو خراب میکنه.
      نیازی به جوشاندن سرکه نیست و مخلوط سرکه و بادمجان رو هم بعد از سرد شدن به مواد دیگر ترشی مخلوط گل کلم و هویج اضافه می کنیم.
      در این رسپی هویج پخته نمیشه.
      اگر تمایل به پختنش دارین در حدی که فقط یکم از اون سفتی در بیاد نه بیشتر … چون در ترشی له میشه.
      موفق باشین

  10. سلام
    منم تصمیم دارم ترشی درست کنم و اولین بارم هست و میخوام طبق دستورات شما درست کنم انشاله بتونم ازعهدش بربیام فقط سبزیهامم باید حسابی خشک بشن یا تو ابکش ابشون بره کافیه؟ممنون از توضیحات جامعتون

  11. راستی چرا باید سرکه ای که توش بادنجان میپزه رو دور بریزیم،اگه این کارو نکنیم مشکلی پیش میاد؟

    • فرزانه عزیز نه تنها سبزی ترشی که همه مواد دیگه باید کاملا خشک باشن در غیر این صورت باعث کپک زدن ترشی خواهند شد.
      در این دستور ذکر نشده که سرکه ای که با بادمجان جوشیده دور ریخته بشه.
      و مشکلی پیش نمیاد چرا که این ترشی با همین رسپی درست شده.

  12. مادر من نپسندید

    • سلام عزیزم
      ممنون از نظر شما و مادرتون.
      میتونین رسپی مخصوص ترشی گل کلم خودتون رو برای کابران خانومی به اشتراک بگذارین.

  13. میبخشین ترشی من کپک میزنه چارهاش چیه

    • سلام فاطمه جان
      علت کپکش رو فکر میکنین چیه ؟ مواد ترشی یا ظرفش خیس نبوده ؟
      جاش گرم نیست ؟
      بهتره در یخچال نگهداری کنین و کپک هاش رو جدا کنین و مجدد سرکه بریزین

  14. یک دنیا ممنون

  15. سلام ببخشین علت زردی گل کلم در بعصی ترشی ها زرد چوبه است

    • سلام عزیزم
      بعله زردچوبه میریزن.
      از مقدار کم شروع کنین … چون وقتی یکی دو هفته ترشی هفت بیجار میمونه تا جا بیفته در این مدت به خوبی رنگ میگیره و اولش کم رنگ تر هستش.

  16. سلام ترشی گل کلم همراه هویج کرفس و سیب ترش و فلفل تند انداختم انگار مقدار فلفل زیاد بوده ترشی خیلی تند شده راهی داره یه مقدار از این حالت تندی درش بیارم

  17. سلام اب باید ابسرد جوشونده باشه

  18. سلام چیکارکنیم ترشیمون مثل مغازه هاتازه باشه سرکه داخلش نره زیاد؟ممنون میشم سریع جواب بدین چون میخوام ترشی بندازم درگیراین سوالم بازم ممنون

    • سلام عزیزم
      کلیه نکاتی که برای تهیه ترشی گل کلم مخلوط / هفت بیجار گفته شد رعایت کنین
      و بعد تهیه در جای خنک نگهداری کنین.
      گرما ترشی نرم میکنه و باعث کپکش میشه.

  19. سلام مرسی از راهنمایی هاتون

پاسخی بنویسید

ایمیل شما منتشر نمی شود.

x

این مطلب را نیز بخوانید

خورش-قیمه-نذری

قیمه-قیمه نذری-ادویه مخصوص قیمه نذری-قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر

خانومی: خورش قیمه از خورش های قدیمی و مجلسی ایرانی هستش که ...