صفحه اصلی / خانومانه / آشپزی / طرز تهیه آش دوغ
http://telegram.me/khanoumi_ir

طرز تهیه آش دوغ

خانومی: این آش دوغ دقیقن مزه همون آش دوغ هایی رو میده که وقتی شمال میریم کنار جاده براش صف می کشیم … مزه این آش دوغ از کودکی با من همراهه ، برای یک بار تست کردنش اصلن شک نکنین !

بر خلاف آش های دیگه که زمان پختش طولانیه و پر زحمت این آش دوغ رو میتونین یک ساعته آماده کنین و از مزه ش لذت ببرین.

مواد لازم برای تهیه آش دوغ

عدس: یک لیوان
اسفناج: نیم کیلو
رشته آش: یک بسته
دوغ : ۱ لیتر
پیاز داغ , سیر داغ و نعناع داغ، به مقدار لازم
ماست برای تزیین، نمک و فلفل.

دستور تهیه آش دوغ:

تو قابلمه مورد نظر یک لیتر آب می ریزیم و عدس ها رو بهش اضافه می کنیم , اجازه میدیم عدس ها نیم پز بشه حالا اسفناج هایی رو که ساطوری کردیم به عدس ها اضافه میکنیم و این بار اجازه می دیم عدس ها کامل بپزه، مایع آش برای رشته ریختن آماده شده رشته ها رو بعد اینکه دو یا سه قسمت کردیم به مایع آش دوغ اضافه میکنیم و ۵ دقیقه بعد هم دوغ رو کم کم بهش اضافه میکنیم و اجازه میدیم رشته ها هم بپزه، آش رو می چشیم و نمکش رو اندازه میکنیم … وقتی که رشته ها هم پخت آش دوغ خوشمزه ما آماده شده … به همین سادگی.
نکته ها:
۱٫ بعد از ریختن رشته ها غلطت آش باید قابل قبول باشه ، یعنی خیلی شل نباشه چون دوغ هم قراره به مواد اضافه بشه پس دقت کنین آبی رو که همون اول به عدس ها اضافه می کنین زیاد نریزین اما اگه مایع آش شل بود از ماست زده شده به جای دوغ استفاده کنین.
۲٫ اسفناج ها رو زیاد خورد نکنین ، تو این آش دوغ اسفناج ها باید خودشون رو نشون بدن و زیر دندون بیان … همینطور درب قابلمه رو باز بذارین که اسفناج ها تیره نشن.
۳٫ من همیشه نصف پیاز داغ و سیر داغم رو زمان ریختن رشته ها به آش دوغ اضافه میکنم ، این طوری خیلی خوشمزه تر میشه.
۴٫ اگه مثل من به طعم های تند علاقه دارین، میتونین به پیاز داغ سیر داغتون فلفل قرمز اضافه کنین.

نوش جون.

Ash-dugh

آش دوغ

http://telegram.me/khanoumi_ir

درباره مدیر سایت

۸ دیدگاه

  1. مرسی عزیزم…
    البته رسپی های مختلفی هست برای هر شهر .
    ما برای سبزیش از تره جعفری و شوید استفاده میکنیم و حبوباتشم نخود و برنجه اشه.

  2. خانوم خانوما

    سلام ما شمالی ها یعنی مازندرانی ها آش دوغمون حرف نداره عالیه حتما حتما حتما امتحان کنید عاشقش میشین ما از دوغ ترش محلی که اگر در دسترس نبود از دوغ پاستوریزه ترش و برنج نیم دانه شمالی و سبزی هم که شامل گشنیز و اسفناج – یا برگ چغندر تازه و سیر تازه سبز و مقداری سیر له شده درست میکنیم این آش چون حبوبات نداره خیلی آش سبکی هست مخصوصا اگر تند هم باشه که دیگه محشره من عاشقشم خیلی خوشمزه است

    • سلام عزیزم
      خیلی ممنون از اینکه دستور آش دوغ شمالی ها رو با ما به اشتراک گذاشتین.
      پس شما هم مثل اردبیلی ها از برنج در آش دوغ استفاده میکنید، خیلی هم عالی.

      این رسپی آش دوغ مربوط به نهاوند و ملایر میشه که به جای عدس از نخود هم در این آش استفاده می کنن گاهی.
      آش دوغ با سیر زیاد … به به

  3. این غذا اصلش مال منطقه های ترک نشینه. این غذا یه میان وعده بدون روغن و با نخود و برنج و دوغ و سبزی مخصوص آش دوغ درست میشه با فلفل زیاد بنده خودم بابام شمالیه مامانم ارومیه ای میتونم بگم خوشمزه ترین غذاهای ایران مال ترکاست از کباباشون ترشیهاشون غذاهای محلی گرفته هر ذایقه ای خوشش میاد و بیشترین تنوع غذایی هم مال ترکاست. ممنون از رسپی جدید آش دوغ دوست دارم امتحانش کنم ولی بیشتر شبیه آش ماسته

    • سلام سارا جان
      ممنون از نظرت
      امتحان کن امیدوارم دوست داشته باشی.
      ما هم لک هستیم و آش دوغ کردا و مناطق لر و لک نشین به این شکل هست.

      • کی گفته خوشمزه ترین غذاهامال ترکاست…والا همه جا غذاهای خ شمزه هست…لرها…کردها ومازندرانیهاوخیلی جاهای دیگه…خانواده شوهرمن ترکن ولی من زیادازطعم غذاهاشون خوشم نمیاد

        • سلام عزیزم
          بعله هر نقطه از ایران یک غذاش معروف هستش و در کل غذاهای ایرانی یکی از خوب ترین های دنیان.

  4. کی گفته خوشمزه ترین غذاهامال ترکاست…والا همه جا غذاهای خ شمزه هست…لرها…کردها ومازندرانیهاوخیلی جاهای دیگه…خانواده شوهرمن ترکن ولی من زیادازطعم غذاهاشون خوشم نمیاد

پاسخی بنویسید

ایمیل شما منتشر نمی شود.

x

این مطلب را نیز بخوانید

سیکلامن

سیکلامن-قلمه زدن سیکلامن-علت زرد شدن برگ های گل سیکلامن-بذر سیکلامن پرسیکوم

خانومی : سیکلامن یا سیکلمه گلی زمستانی که در تمام فصل سرما ...