صفحه اصلی / خانومانه / آشپزی / رازهای پخت قرمه سبزی
http://telegram.me/khanoumi_ir

رازهای پخت قرمه سبزی

خانومی: قرمه سبزی، این غذای اصیل ایرانی که پای ثابت میز مهمونی هاست … دقت کردین از هر کسی سوال می پرسین بهترین قرمه ( قورمه ) سبزی رو که خوردین کجا بوده، جواب میشنوین قرمه سبزی مامانم ؟! به نظرتون علتش چیه ؟

این قرمه سبزی های مامان پز رازهایی تو دل خودش داره که اگه رعایت بشه میشه یکی از بهترین قرمه سبزی هایی که هر کسی میتونه خورده باشه.

دستور پخت این خورش خوشمزه رو همه ماها بلدیم پس به طور خلاصه این مراحل رو توضیح میدم و بعد میرم سراغ نکاتش که مهم ترین قسمت پخت یک قرمه سبزی جا افتاده و خوشمزه ست.

مواد لازم خورش قرمه سبزی برای ۴ نفر:

سبزی قرمه سرخ شده: ۳۰۰ گرم
گوشت خورشی: ۳۰۰ گرم
لوبیا قرمز: ۱ پیمانه
پیاز: ۱ عدد درشت
لیمو امانی: ۳ عدد
رب قرمز: ۱ قاشق غذاخوری ( دلخواه )
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
عصاره قلم: ۱ لیوان
آبغوره: ۲ قاشق غذاخوری ( در صورت نیاز )
روغن: به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و ادویه خورشی به مقدار لازم

طرز تهیه قرمه سبزی:

پیازهای خلال شده رو تفت میدیم تا کاملن سبک بشن بعد گوشت های خرد شده اضافه میشن و تفت میدیم تا تغییر رنگ بدن، رب رو به همراه زردچوبه و ادویه خورشی یا پودر کاری اضافه می کنیم و هم میزنیم تا گوشت طعم دار بشه حالا سبزی های سرخ شده اضافه میشن و بعد هم لوبیا و در پایان ۲ لیوان آب روی مواد ریخته میشه و زمان میدیم تا به آرامی بپزه.

در این فاصه لیمو امانی رو از چند قسمتس سوارخ می کنیم و در آب داغ قرار بدین تا تلخیش گرفته بشه ، بهتره این کارو ۲ بار تکرار کنین.

و در یک ساعت پایان پخت ، عصاره قلم، رب انار و لیمو امانی ها رو به خورش اضافه می کنیم و میذاریم تا حسابی جا بیفته.

در یک رب آخر پخت قرمه سبزی، اگر ترشیش کم بود میتونین کمی آبغوره اضافه کنین و نمکش رو اندازه کنین.

طرز تهیه قرمه سبزی با سبزی خشک:

برای تهیه قرمه سبزی با سبزی خشک، به جای همین مقدار سبزی قرمه سرخ شده، از ۳ لیوان سبزی خشک مخصوص قرمه استفاده می کنیم، به این شکل که سبزی ها رو در آب خیس می کنیم و بعد از یک ساعت از صافی ریز رد کرده و به گوشت و پیاز سرخ شده اضافه و سپس ادامه کار به شکل بالا انجام میشه.

tarz-tahie-ghoorme-sabzi

قرمه سبزی

و اما بریم سراغ نکات پخت قرمه سبزی:
۱. اینکه در خورش قرمه سبزی از لوبیا قرمز استفاده کنین یا لوبیا چیتی خیلی اهمیتی نداره ، باید این رو در نظر بگیرین که لوبیا به خوبی در خورش جا بیفته تا هم لعاب کافی به خورش بده و هم باعث نفخ نشه پس بهتره از شب قبل لوبیا رو خیس کنین و چند بار آبش هم عوض بشه تا کامل نفخش گرفته بشه.

در تهران و به طور کلی فارس زبان ها از لوبیا قرمز در خورششون استفاده میکنن و مناطق دیگه از لوبیا چیتی و حتی آذری ها از لوبیا چشم بلبلی. که من دو مورد اول رو تست کردم و هر دوش عالی بوده.

۲. برای گوشت خورش قرمه سبزی، بهتره از گوشت گوسفندی که چربی بیشتری داره استفاده کنین چون خورش رو لذیذتر میکنه اما اگر منع مصرف چربی دارین گوشت گوساله رو جایگزین کنین.

۳. در مواد اولیه نوشته بودم یک لیوان عصاره قلم ! از نظر من این مورد بسیار حیاتیه در پخت این خورش خوشمزه، اما برای تهیه این عصاره من قلم گاو ( گوساله ) رو تهیه میکنم و در زودپز به همراه چند لیوان آب میذارم خوب بپزه تا حدی که غضروفاش هم کامل آب بشه ! بعد هم عصاره چسبناکش رو از صافی رد می کنم و ازین عصاره در خورش هام استفاده می کنم … اگر تا به حال امتحان نکردین حتمن یک بار این کارو انجام بدین از همه خواصش که بگذریم مهم ترین قسمتش کمک در حفظ مفاصل زانو و به طور کل بدن هستش.

اضافی این عصاره رو هم می تونین فریز کنین.

۴. خورش قورمه سبزی باید رنگش تیره باشه، اما من از کمی رب گوجه در این خورش استفاده کردم … رب گوجه بسیار این خورش رو خوشمزه میکنه و اصلن در رنگش تاثیر منفی نمیذاره … پس با خیال راحت استفاده کنین اما همینطور که نوشتم استفاده ازش سلیقه ای و دلخواه هستش.

۵. و اما رب انار … شاید تعداد محدودی از شماها اینو شنیدین اما رب انار در خورش قرمه سبزی و همینطور کرفس غوقا میکنه و بسیار بسیار خوشمزه و خوش عطر میکنه این خورش رو … اما چیزی که مهمه اعتدال در مصرفش هست، پس زیاده روی نکنین که در اینصورت با خوردن قرمه سبزی یاد خورش فسنجان میفتین!

۶. اگر شما هم خورش قرمه سبزی رو ترش می پسندین و خورشتون بعد از استفاده از لیمو امانی ها و رب انار جا داره می تونین از کمی آبغوره هم در خورش استفاده کنین مخصوصن وقتی رب انارتون ملس بوده باشه.

۷. لیمو امانی جزء یکی از مواد جدا نشدنی این خورش هستش … عطر لیمو در خورش قرمه سبزی بسیار نوستالژیکه پس حتمن در بین موادتون باشه، اگر دقت کرده باشین لیمو امانی بیشتر به خورش عطر خوبش رو میده تا ترشی … به همین علت هستش که در کنارش از چاشنی های دیگه ( رب انار و آبغوره ) استفاده کردم.

لیمو امانی در خورش بیشترین روغن رو جذب میکنه، این نکته رو هم در نظر داشته باشین.

۸. و در آخر این نکته که جزء اصلی ترین فوت های این رسپی هستش استفاده از شنبلیله خشکه … نوشته بودم در یک ربع آخر پخت خورش چاشنی و نمک غذا رو اندازه می کنیم …. در این زمان دو مشت از شنبلیله خشک رو بین دستاتون پودر کنین و روی همه قسمتای خورش بریزین و زیر گاز رو کم کنین … بعدش می بینین خورشتون چقدر روغن پس داده و نیازی به استفاده از روش های تقلبی ( ریختن یخ در خورش ) نیست ! مامان من از نعناع خشک در نبود شنبلیله هم استفاده میکنه اما در اندازه کمتر …. خیلی هم عالی میشه.

 

همه این نکاتی رو که بیان کردم حاصل تجربه شخصی خودم و استفاده از تجربیات عالیه مامان جونم هستش … اگر شما هم فوت های مامان هاتون رو زیر این پست شیر کنین با ما بسیار عالی میشه ! خسیس هم نباشین ….

pokht-ghormesabzi

قرمه سبزی

http://forum.khanoumi.ir/

درباره مدیر سایت

۵۲ دیدگاه

  1. دستور پخت قرمه سبزی و طرز تهیه قورمه سبزی اتان عالی بود. همین قرمه سبزی رو با رب انار و … پختم خیلی خوشمزه و مجلسی شده بود. ممنونم از شما بابت این رسپی پخت قرمه سبزی که واقعا خوشمزه و جا افتاده بود.

  2. خیلی ممنونم از سایت خوبتون. واقعا قرمه سبزی ( یا قورمه سبزی ) عاااااااااااااااااااالی بود :X

  3. عالی بود عزیزم.من کرفس و رب انار و تست نکرده بودمو نمیدونسم.یکی از اصلی ترین و مهمترین فوتای قرمه سبزی جا افتاده که رد خور نداره اینه که کامل سبزی سرخ بشه.انقد که رنگش سیاه بشه.و بعدم اینکه اصلا نباید پیاز رو توش بخار پز کرد.پیازش باید پیاز داغ باشه.یعنی کاملا سرخ شده.میتونید وقت سرخ کردن پیاز گوشت رو بعد از طلایی شدن بندازید پیاز که سرخ شد باقی مراحل.به جز زرد چوبه ادویه دبگه ای نباید ریخت.اسفناج سبزیتون کم باشه و تره باید بیشتر از همه و بعد جعفری.نکته مهم همون سرخ کردن سبزیه.

    • امتحان کنین ، حتمن خوشتون خواهد آمد.
      چه عالی که خانم های هنرمندی مثل شما تجربه هاشون رو در اختیارمون میذارن … ممنون از نظرتون
      منم موافقم باهاتون

  4. ممنون از سایت خوبتون.

  5. طرز تهیه قورمه سبزی

    عالی بود

  6. سلام دوستان کسی میدونه چه جوری قرمه سبزی درست کنم که رنگش به سیاهی بزنه نه سبز اون مدل خورش ها که تیره رنگ هستند بسیار لذیذ تره

    • سلام عزیزم
      اگر میخواین رنگ قرمه سبزی به سیاهی بزنه سبزیش رو باید خیلی سرخ کنین، هر چی بیشتر سرخ کنین تیره تر میشه رنگش و ظاهرش جا افتاده تر و اگر زیاد سرخ نشه به سبزی میزنه رنگ خورش.

    • سلام عزیزم سبزی رو خیلی زیاد سرخ کنید قبل از پخت واینکه من یه قاشق ارد رو تفت میدم تا جایی که کمی قهوه ای شه و یک ساعت اخر میریزم تو خورش اب خورش رو میکشه خیلی عالی میشه

  7. سلام به همه خانمهای کدبانو یه ترفند ساده برای تیره شدن رنگ قورمه سبزی اینه که بعداز اضافه کردن رب انار یه تکه آهن کوره رفته مثل نعل را داغ کنید و پنج دقیقه در خورشت بندازید بدون اینکه سبزی را زیاد سرخ کرده باشید رنگ قورمتون سیاه میشه البته آهن غذاتون هم تامین میشه

  8. منظور از اضافه کردن شنبلیله خشک ، در پایان زمان پخت هستش و برای روغن دهی و جا افتادن و طعم دادن بیشتر به خورش.

    نسبت سبزی های قورمه سبزی نسبتا برابر هستش ولی از شنبلیه به مقدار کمتری استفاده میشه چون خورش تلخ میشه …

  9. سلام خیلی ممنون عالی بود ویک سوال داشتم ایا قورمه سبزی رامیتوان بدون گوشت درنظر گرفت

  10. باسلام.
    مرسی.مطالب بسیااااااااار مفیدی بود.دمت گرم داداش

  11. سلام.ممنون ازسایت خوبتون.ی سوال: من اول قورمه سبزی شنبلیله خشک تفت دادم باگوشت ووپیاز بنظرتون خورش من تلخ میشه

  12. سلام
    من تازه ازدواج کردم واولین بأره برای مهمون میخوام قورمه سبزی بذارم ومیخوام عالی بشه ازنکات شما استفاده میکنم امیدوارم خوب بشه
    ممنون

  13. طرزتهیه بامیه

  14. عاشق این وبسایت شدم من.عالی هستید
    شما

  15. ازراهنمایی عزیزان متشکرم لطفا دستور قیمه روهم بزارید

  16. برای بیان طرز تهیه که گذاشتید فقط یه کلمه کافیه اونم : عاااااااااااااالی بوده …مرسی که نکات رو به خوبی بهمون گفتید

    • سلام حانیه عزیز
      خیلی ممنون از لطف همیشگی شما همراهان خانومی، که به ما انگیزه فعالیت بیشتر رو میده.
      و سپاس از استقبال شما از بخش آشپزی خانومی.

  17. سلام عزیزم من به جایِ ربِ انار ازلواشک استفاده میکنم,که علاوه براینکه طعم عالی به خورش میده لعاب هم داره واسه خورش.

    • سلام نیلوفر عزیز
      چه جالب، تا حالا نشنیده بودم.
      یک بار امتحان میکنم.
      و ممنون از اینکه تجربه خودتون رو با کاربران خانومی به اشتراک گذاشتین.

  18. سلام میشه بعداز پخت گوشت در زود پز سبزی سرخ شده رو اضافه کرد

    • سلام
      بله ولی بازم باید بذارین با هم بپزه تا خورشت و سبزی جا بیفته
      و ممکنه که گوشت له بشه
      پس برای پخت قرمه سبزی بهتره از اول سبزی قرمه رو به مواد اضافه کنین

ارسال پاسخ برای خانم خانما لغو پاسخ

ایمیل شما منتشر نمی شود.

x

این مطلب را نیز بخوانید

کوکوی-اشپل-ماهی

کوکوی اشپل-کوکو سبزی قالبی در فر-طرز نگهداری اشپل ماهی-کوکوی اشپل گیلانی

خانومی: کوکوی اشپل و اشپل ماهی یکی از گزینه هایی هستش که ...