صفحه اصلی / خانومانه / آشپزی / دمی گوجه-دمی گوجه با مرغ-کته استانبولی-استامبولی پلو با سیب زمینی
http://telegram.me/khanoumi_ir

دمی گوجه-دمی گوجه با مرغ-کته استانبولی-استامبولی پلو با سیب زمینی

خانومی: دمی گوجه جزء غذاهای سریع و خوشمزه ست که هم زود آماده میشه هم موادش در دسترسه.

دمی گوجه با سیب زمینی از غذاهای محبوب منه، دمی گوجه با مرغ هم یکی دیگه از ورژن های دمی گوجه ست.

طرز تهیه دمی استانبولی که عامیانه ترش به صورت کته استامبولی هستش هم شبیه همین دمی گوجه ست.

استامبولی پلو منو یاد روزهایی می اندازه که از مدرسه میومدم و با ترشی های خونگی مامان ناهار می خوردم.

و البته استامبولی با سیب زمینی اولین غذایی هستش که وقتی ابتدایی بودم برای خودم پختم.

تو ی قابلمه کوچیکی که ۱ پیمانه برنج هم نمیگرفت، مامان برام خریده بود.

ظهر درست کردم ریختم توش، با مامان گذاشتیمش روی چراغ علاء الدین و عصر به شوق خوردنش اومدم.

یادش بخیر … حین نوشتن این پست یادم اومد اون روز سرد زمستونی رو … و البته اولین شاهکار آشپزیمو :دی

خاطره نویسی رو بذاریم کنار، بریم سراغ رسپی این دمی گوجه استامبولی پلو نوستالژیک.

دمی-گوجه

دمی گوجه با سیب زمینی

مواد لازم دمی گوجه:

برنج: ۲ پیمانه

گوجه فرنگی: ۳ عدد متوسط

پیاز: ۱ عدد

سیب زمینی متوسط: ۱ عدد

رب در صورت تمایل: ۱ قاشق غذاخوری

زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین و نمک به مقدار لازم.

طرز تهیه دمی گوجه با سیب زمینی-استامبولی با سیب زمینی-کته استامبولی

برنج رو چند بار شسته و با مقداری آب برای چند ساعت خیس می کنیم.

برنج رو در ظرفی که خیس میکنین باید به اندازه یک بند انگشت آب روش بریزین.

این روشی هست که برای کته کردن سالیان ساله از پدرم یاد گرفتم.

ایشونم تجربی یاد گرفتن وقتی دور از خانواده تو ی شهر دیگه بودن، و برای من بهترین روش بوده.

پیازهای خلال شده رو در روغن تفت میدیم تا سبک بشن.

پوره گوجه فرنگی رو بهش اضافه کنین و ادویه ها رو جزء دارچین بهش اضافه کنین و هم بزنین.

اگر برای استامبولی پلو رب استفاده میکنین در این مرحله اضافه کنین و هم بزنین.

و اگر وجود گوجه فرنگی برای شما کافیه میتونین از ۲ قاشق زعفران دم شده استفاده کنین.

بعد از اینکه آب گوجه فرنگی ته کشید سیب زمینی های مکعبی رو به مواد اضافه کنین و هم بزنین.

بذارین سیب زمینی ها چند دقیقه سرخ بشن، اینطوری با پختن در دمی زود له نمیشن.

بعد از اینکه سیب زمینی ها هم کمی سرخ شد آب و برنجی که باهاش خیس خورده رو به مواد دمی اضافه کنین.

مواد رو مخلوط کنین و زمان بدین آب دمی گوجه نصف بشه، بعدش یک بار دیگه هم، مواد رو مخلوط کنین.

وقتی آب استامپولی پلو با سیب زمینی کشیده شد و روی برنج حباب های ریز ایجاد شد، کته رو دم بذارین.

بهترین زمان برای اضافه کردن دارچین وقتیه که میخواین دمی گوجه رو دم بذارین.

کمی پودر دارچین رو روی کته بپاشین و بعد دم بذارین، بعد از پخت هم کته رو هم بزنین تا مخلوط بشه.

در واقع مهم همون عطری هست که دارچین به غذا میده بدون اینکه سیاه کنه پلو رو.

dami-goje

کته استامبولی

دمی گوجه با مرغ:

من این غذا رو با سینه مرغ درست میکنم، برای این مقدار نصف سینه مرغ  لازمه.

سینه مرغ رو به صورت مکعبی خرد کرده و بعد از سبک شدن پیاز بهش اضافه کنین.

وقتی رنگ مرغ هم تغییر کرد بعد پوره گوجه فرنگی رو اضافه کنین.

ادامه کار هم به صورت بالاست.

طرز تهیه استامبولی پلو :

یک شیوه پخت کته استامبولی هم استفاده از گوشت چرخ کرده ست.

به این شکل که بعد از تفت پیاز گوشت چرخ کرده رو اضافه کنین و تفت بدین.

بعد از سرخ شدن گوشت پوره رو اضافه کنین و ادامه کار.

در این روش هم استامبولی خیلی خیلی خوشمزه میشه، به دلیل وجود گوشت.

با توجه به رژیم غذاییتون یا وقتی که دارین میتونین در نظر بگیرین از گوشت استفاده کنین یا خیر.

دمی گوجه یا استامبولی پلو برای من غذای روزایی هستش که تایم ندارم ولی دلم ی غذای خوشمزه میخواد.

برای این غذا میتونین به دلخواه از پوره گوجه یا گوجه خرد شده استفاده کنین.

ادویه ی محبوب من برای غذاهای این چنینی دارچین هستش، ولی زیره سبز هم طعم خوبی به غذا میده.

دمی-گوجه

دمی گوجه با مرغ

http://telegram.me/khanoumi_ir

درباره مدیر سایت

پاسخی بنویسید

ایمیل شما منتشر نمی شود.

x

این مطلب را نیز بخوانید

سیکلامن

سیکلامن-قلمه زدن سیکلامن-علت زرد شدن برگ های گل سیکلامن-بذر سیکلامن پرسیکوم

خانومی : سیکلامن یا سیکلمه گلی زمستانی که در تمام فصل سرما ...