صفحه اصلی / خانومانه / آشپزی / قیمه-قیمه نذری-ادویه مخصوص قیمه نذری-قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر
http://telegram.me/khanoumi_ir

قیمه-قیمه نذری-ادویه مخصوص قیمه نذری-قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر

خانومی: خورش قیمه از خورش های قدیمی و مجلسی ایرانی هستش که بیشتر با نام قیمه نذری ماه محرم شناخته شده.

در هر مجلسی بسته به نوع آن، غذاهایی براش تدارک داده میشه و قیمه مارو یاد غذاهای نذری میندازه.

معمولا همه در طبخ خورش قیمه سعی می کنن که طعمی مثل قیمه نذری ماه محرم بگیره !

ادویه قیمه یا ادویه مخصوص قیمه نذری برای این منظور لازمه که در این مطلب نام این چاشنی ها رو ذکر می کنیم.

خورش قیمه برای ۴ نفر:

گوشت گوسفندی: ۲۵۰ گرم

لپه: ۱ لیوان

پیاز: ۱ عدد درشت

لیمو عمانی: ۴ عدد

سیب زمینی: ۲ عدد درشت

رب گوجه فرنگی: ۴ ق غ

ادویه قیمه:

پودر کاری: ½ ق چایخوری

زردچوبه: ½ ق چایخوری

دارچین: ۲ تکه چوب دارچین یا ½ ق چ پودر دارچین

پودر هل: ½ ق چایخوری

زعفران دم شده: ۲ ق غ

گلاب: ۱ ق غ

khoresh-gheyme-nazri

خورش قیمه

طرز تهیه خورش قیمه نذری یا قیمه مجلسی(۱):

پیازها رو نگینی خرد کرده و تا حدی که تغییر رنگ بدن تفت میدیم، اصطلاحا پیازها باید سبک بشن.

گوشت رو به صورت مکعب های درشت خرد کرده و به پیازها اضافه می کنیم و به خوبی تفت میدیم.

حرارت باید متوسط باشه و اگر گوشت آب انداخت اجازه بدین آبش جمع بشه و کاری و زردچوبه رو اضافه می کنیم.

حالا به مواد خورشت آب جوش رو تا حدی اضافه کنین تا روی گوشت ها رو بگیره از ریختن بیشتر آب خود داری کنین.

لپه رو به صورت جداگانه به مدت نیم ساعت بپزین و بعد آبکش کنین و با آب سرد بشورین.

با این کار هم آب زرد رنگ و کف لپه ها گرفته میشه و هم میتونین توازنی بین پخت گوشت و لپه برقرار کنین.

البته همیشه از یک لپه با کیفیت برای خورش هاتون استفاده کنین اگر لپه دیرپز باشه گوشت خورش له میشه.

لیمو عمانی رو از چند جا سوراخ کرده و در آب جوش به مدت ۱ ساعت قرار میدیم تا تلخیشون گرفته بشه.

طرز تهیه خورش قیمه نذری یا قیمه مجلسی(۲):

وقتی گوشت خورشت نیم پز شد لپه رو اضافه کرده و زمان میدیم تا هر دو به خوبی بپزه.

در نیم ساعت آخر زمان پخت خورش، رب رو با مقدار مناسب روغن به خوبی سرخ کنین و به خورش اضافه کنین.

لیمو عمانی هارو هم که از قبل خیس کردیم شسته و به خورش اضافه می کنیم.

وقتی خورش به خوبی روغن پس داد و کاملا جا افتاده بود ادویه های مخصوص رو به خورش اضافه می کنیم.

ادویه مخصوص یعنی زعفران، گلاب، پودر هل و دارچین به خورش اضافه و بعد از یک ربع از روی حرارت بر میداریم.

سیب زمینی ها رو جداگانه خلال و سرخ کرده و زمان سرو غذا روی خورش می ریزیم.

این روشی بود که برای آماده کردن قیمه به کار می بریم.

khoresh-gheyme-nazri

خورش قیمه برای ۴ نفر

خورش قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر:

روش اصلی قیمه نذری خانومی روشی بود که بالا گفته شد اما شما میتونین از دستور زیر هم استفاده کنین.

تمامی مراحل به صورت رسپی بالا انجام میشه با این تفاوت که لپه رو نیم ساعت قبل از طبخ خیس کنین.

بعد از سرخ کردن گوشت لپه رو اضافه کرده و به مدت چند دقیقه با گوشت تفت بدین.

و بعد رب رو اضافه کرده و باز هم چند دقیقه تفت میدیم و بعد آب رو اضافه کرده و میذاریم خورش جا بیفته.

در هر دو حالت روش کار یکیه، اما جدا پختن لپه باعث میشه هم لپه هم گوشت بهتر در خورش پخته باشن.

و علت اینکه رب رو در آخر سرخ کردیم و اضافه کردیم خوش رنگ تر بودنش هست اما این روش هم موردی نداره.

پس با اصول کلی آماده سازی خورش آشنا شدین، حالا مقیاس مواد رو می گیم.

مواد لازم برای ۱۰۰ نفر:

گوشت گوسفندی: ۷ کیلو

لپه: ۳ کیلو و نیم

پیاز: ۷ کیلوگرم

رب: ۱ کیلو و نیم

لیمو عمانی: ۱ کیلو

سیب زمینی: ۷ کیلوگرم

ادویه مخصوص قیمه نذری:

پودر کاری و زردچوبه به مقدار لازم

زعفران: ۵ مثقال

گلاب: ۱ لیوان

پودر دارچین: ۵ تا ۷ ق غ

پودر هل: ۵ ق غ

خورش-قیمه-نذری-عاشورا

قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر

نکات لازم برای تهیه قیمه خوش طعم و خورش رنگ مثل قیمه نذری ماه محرم:

۱٫ اگر خورش به خوبی غلیظ نشده بود، کمی لپه خام رو آرد کرده و به خورش اضافه کنین تا خورش قوام بیاد.

۲٫ بهترین نوع گوشت برای خورشت مغز ران گوساله یا گوشت سر دست گوسفندی هستش.

البته بهتره که از گوشت گوسفندی استفاده کنین که به دلیل چربیش خورش رو خوشمزه تر میکنه.

۳٫ بهتره از اول زمان پخت آب زیادی رو به خورش اضافه نکنین، فقط تا حدی که روی گوشت رو بگیره.

هر وقت احساس کردین نیازه کم کم آب بیشتری رو اضافه کنین چون ممکنه خورش رقیق بشه.

۴٫ لیمو عمانی ای رو برای خورش استفاده کنین که رنگ روشنی داشته باشه و پوستش نازک باشه.

زمان اضافه کردن لیمو به خورش نیم ساعت آخر هستش اگر زودتر بریزین باعث تیره شدن رنگ خورش میشه.

من از مغز لیمو عمانی در این خورش استفاده کردم. در قیمه نذری از لیمو عمانی استفاده کنین.

۵٫ ادویه مخصوص این خورشت باید در دقایق پایانی پخت اضافه بشه تا طعم خودش رو حفظ کنه.

۶٫ اگر از لپه مرغوب و گوشت تازه گوسفندی استفاده می کنین میتونین از روش دوم برای پخت استفاده کنین.

در این حالت هر دو زود پخته میشن و نگرانی بابت له شدن لپه یا گوشت وجود نداره.

البته بهتره در این روش لپه رو زیاد تفت ندین چون باعث سفت شدنش میشه و دیرتر میپزه.

۷٫ اگر رب رو اول به مواد اضافه می کنین فقط برای چند دقیقه تفت بدین تا باعث دیرپز شدن گوشت نشه.

۸٫ به جای پودر دارچین از عرق دارچین یا چوب دارچین استفاده کنین تا خورش رو تیره نکنه.

۹٫ اگر دیدین گوشت نپخته و خورش غلیظ هستش کم کم به خورش آب جوش اضافه کنین تا گوشت ها بپزن.

به هیچ وجه از آب سرد در خورش استفاده نکنی.

۱۰٫ سیب زمینی ها رو بعد از خلال کردن در آب سرد شسته و کمی نمک و زردچوبه بزنین و بعد سرخ کنین.

قیمه رو با حرارت ملایم بپزین و از هم زدن بیش از اندازه بپرهیزین.

خورش-قیمه-نذری

قیمه نذری ماه محرم

شما قیمه نذریاتون رو با چه روشی درست می کنین ؟ رسپی مخصوص خودتون رو با کاربران خانومی به اشتراک بذارین.

 

غذاهای مخصوص نذری ماه محرم:

آش رشته برای ۲۰ نفر

شله زرد با تمام نکات

حلوای خانومی با آرد گندم و شیره انگور

عدس پلو با گوشت چرخ کرده و کشمش

 

http://telegram.me/khanoumi_ir

۹ دیدگاه

  1. دلم خواست :((((

  2. قیمه نذری چرا خیلی خوشمزه ست
    با ادویه مخصوص قیمه نذری درست میکنم امیدوارم خوشمزه بشه

    • سلام نازی عزیز
      قیمه نذری خوشمزه ست چون نذریه 🙂
      امیدواریم که اینبار قیمه رو با ادویه مخصوص قیمه نذری که در این رسپی گفته شد تهیه کنین و طعمش مورد قبول شما قرار بگیره دوست عزیز

  3. خیلی خوشمزه است

  4. مرسی از دستور پختتون.ولی فکر کنم نمک و فلفل هم هر غذایی باید داشته باشه

  5. سلام

    ۴ عدد لیمو عمانی به خورشت طعمی ترشی میده که ممکنه مورد علاقه همه نباشه. این رو در دستورپخت لحاظ کنید

پاسخی بنویسید

ایمیل شما منتشر نمی شود.

x

این مطلب را نیز بخوانید

ترش-تره

ترش تره-طرز تهیه ترش تره با اسفناج-غذاهای محلی گیلان

خانومی: ترش تره ، طعمی جدید و جذاب که انتخاب خوبی میتونه ...