خانومی: ترشی بندری با گوجه، بیشتر به صورت آماده و شرکتی سر سفره هامون اومده، مثل همیشه بریم سراغ ورژن خانگیش.
ترشی بندری با آب گوجه یا رب گوجه آماده میشه که توصیه ما استفاده از گوجه فرنگی تازه هستش نه رب.
ترشی بندری جنوب یا کلن ترشی های جنوبی همراه با تمر هندی یا رب انار درست میشن.
یعنی به جای سرکه به کار برده میشه که طعم ترشی رو به موادمون بده، پس باید از یکی از این ها استفاده بشه.
مواد لازم:
گل کلم: ۱ بوته متوسط
هویج: ۵ عدد
لوبیا سبز: ۲۵۰ گرم
ساقه کرفس: قسمت داخلی یک بوته کرفس
گوجه فرنگی: ۱ کیلو
سیر: ۱ بوته
سبزی معطر ترشی: ۱ لیوان
فلفل قرمز یا سبز تند به مقدار لازم
سرکه یا تمرهندی یا رب انار به مقدار لازم.
ادویه ترشی، نمک و تخم گشنیز به مقدار لازم.

ترشی بندری با تمر هندی
طرز تهیه ترشی بندری با گوجه-ترشی بندری جنوب
برای شروع همه مواد رو شسته و ریز خرد می کنیم و میذاریم کامل خشک بشن.
گوجه رو در غذاساز ریخته و پوره می کنیم، مقداری نمک بهش اضافه می کنیم و روی اجاق قرار میدیم.
اجازه میدیم گوجه به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشه و غلیظ بشه.
و بعد ۱ تا ۲ لیوان بهش سرکه اضافه می کنیم.
یعنی اگر آب گوجه ۲ لیوان بود، ۱ لیوان سرکه و نصف لیوان آب جوشیده.
سرکه من صنعتی و تیزه، برای همین آب جوش اضافه میکنم.
باز هم بچشین اگر نیاز بود باز هم سرکه اضافه کنین، اندازه و غلظت این مایع باید طوری باشه که مواد رو بپوشونه.
ترشی بندری با تمر هندی- ترشی بندری با رب انار
اگر مایل هستین رب انار اضافه کنین، به ازای هر لیوان سرکه یک لیوان رب انار جایگزین کنین.
بجای هر لیوان سرکه از ۱ بسته تمر هندی میتونین استفاده کنین ولی در این ۲ حالت دیگه آب نریزین.
حالا مایع ترشی بندری رو تا گرم هست روی مواد ترشی بریزین و مخلوط کنین همه رو با هم.
بچشین اگر نیازی هست میزان ادویه ها رو بیشتر کنین.
میزان تندی این ترشی سلیقه ای هستش، پس هر چقدر که دوس دارین فلفل بریزین.

ترشی بندری با تمر هندی
ترشی بندری با آب گوجه- ترشی بندری با رب گوجه
اگر گوجه فرنگی در دسترس نیست، میتونین از مخلوط آب و رب قوام اومده استفاده کنین.
ادویه ترشی بندری:
ادویه این ترشی هم مثل ترشی های دیگه ست، که طعم دهنده اصلیش تخم گشنیز هستش.
سبزی معطر سلیقه ای هستش، دوس دارین میتونین استفاده نکنین … ولی از تخم گشنیز غافل نشین.
و در صورت تمایل میتونین از سیاه تخمه در ترشی استفاده کنین.
ترشی بندری فوری:
وقتایی که میخواین این ترشی رو زودتر مصرف کنین میتونین ترشی رو در آب گوجه کمی بپزیم.
به این صورت که وقتی آب گوجه قوام اومد سرکه رو بهش اضافه کنین.
بعد هویج، لوبیا سبز و کرفس رو ریخته و بذارین چند دقیقه دیگه هم بجوشه، حدودا ۱۰ دقیقه.
زیرش رو کم کنین و کلم ها رو اضافه کنین و وقتی کامل مخلوط شد از روی حرارت بردارین.
بذارین کمی خنک بشه و بعد باقی مواد رو بهش اضافه کنین و بعد از ۱ هفته میل کنین.
با این کار ترشی زودتر جا میفته و آماده مصرف هستش … البته ما بعد از ۳ روز سراغش میریم :))

ترشی بندری با گوجه
مطالب مرتبط:
طرز تهیه شور مخلوط – شور گل کلم و هویج