صفحه اصلی / خانومانه / آشپزی / آش رشته-آش رشته نذری-آش رشته برای ۲۰ نفر
http://telegram.me/khanoumi_ir

آش رشته-آش رشته نذری-آش رشته برای ۲۰ نفر

خانومی: آش رشته یکی از آش های خوشمزه ایرانی هستش که جزء غذاهای نذری ماه محرم هم محسوب میشه.

آش رشته مجلسی با مقیاس هایی برای ۴ نفر، آش رشته برای ۱۰ نفر و همینطور تعداد بالاتر به راحتی قابل اندازه هستش.

در این مطلب علاوه بر صحبت درباره نسبت سبزی و حبوبات ، کلیه نکات پخت آش رشته نذری و یا آش رشته مجلسی گفته میشه.

مواد لازم برای ۴ نفر:

سبزی آش: ۸۰۰ گرم ( خرد شده )

حبوبات: ۴۰۰ گرم

رشته آش: ۳۵۰ گرم

پیاز داغ ، سیر داغ ، نعناع داغ به میزان لازم

روغن به مقدار لازم

کشک: ۲ لیوان

ادویه آش: به مقدار لازم

طرز تهیه آش رشته مجلسی:

بهتره یک روز قبل از پخت آش، نخود و لوبیا رو با آب گرم خیس کرده و چند بار آبش رو عوض کنین تا نفخش از بین بره.

برای پخت آش یک ظرف بزرگ تر از مقدار آش رو در نظر بگیرین و و نخود و لوبیا رو با مقدار مناسب آب میذاریم بپزه.

زمان پخت تقریبیشون ۲ ساعته چون از قبل خیس خوردن بنابراین زودتر میپزن.

در این فاصله میتونین سیر داغ پیاز داغ و نعناع داغتون رو آماده کنین … هر چه مقدار پیاز داغ بیشتر … آش هم خوشمزه تر.

برای تهیه پیاز داغ کریسپی و چیپسی کلیک کنین.

وقتی لوبیا و نخود ها به خوبی پخته بودن، نه تا حدی که خیلی نرم باشن سبزی آش و عدس رو به مواد اضافه کنین.

تقریبا بین ۴۰ دقیقه تا ۱ ساعت زمان میبره سبزی و عدس پخته بشه و حبوبات دیگه کامل مغز پخت بشن.

بعد از این آب آش رو چک کنین … باید موادمون آب دار باشه تا بتونیم رشته ها رو داخلش بریزیم وگرنه آش خمیر میشه.

رشته ها رو به اندازه مناسب خرد کرده و به مواد آش اضافه کنین و هم بزنین تا در مواد غوطه ور بشن.

۲/۳ مقدار پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ رو در همین مرحله به مواد آش اضافه کنین.

حرارت رو کم کنین و اجازه بدین رشته ها به خوبی پخته بشه و آش جا بیفته.

وقتی رشته ها به خوبی پخته شدن نمک آش رو اندازه کنین.

با باقی مانده پیاز داغ سیر داغ و نعناع داغ و همینطور کشک آش رو تزیین کنین.

ashe-nazri

آش رشته مجلسی

نکات:

  1. سبزی آش شامل تره جعفری گشنیز و اسفناج هستش که بهتره مقدار اسفناج ۲ برابر سبزی های دیگه باشه.
  2. حبوبات آش شامل لوبیا چیتی یا در صورت تمایل ترکیب لوبیا چیتی و لوبیا سفید همچنین نخود و عدس هستش.
  3. ادویه آش شامل: زردچوبه، نمک و فلفله … که به همراه پیازها تفت داده شده و به آش اضافه می کنیم.
  4. برای این مقدار مواد از ۲ پیاز درشت، یک بوته سیر و ۳ قاشق غذاخوری نعناع خشک استفاده کنین.
  5. اگر رشته انتخابی شما بعد از پخت نازک میمونه و بزرگ تر نمیشه میتونین کمی بیشتر از این مقدار دستور استفاده کنین ازش.
  6. اگر با طعم غالب سیر در آش مشکلی ندارین، همزمان با ریختن سبزی آش چند عدد سیر خام رو به آش اضافه کنین.
  7. مهم ترین قسمت درست کردن آش برمیگرده به ریختن پیاز داغ نعناع داغ و همچنین سیر داغ به آش … طعمشون وارد آش شده و خوشمزه ترش میکنه.
  8. اگه آش آبکی بود و قوام نداشت ۱ قاشق غذاخوری آرد گندم رو با آب مخلوط کرده و به آش اضافه کنین تا غلیظ بشه و قوام بیاد.
  9. برای درست کردن آش  نذری به تعداد ۲۰ نفر یا ۴۰ نفر این نکته رو در نظر داشته باشین که اندازه سبزی آش ۲ برابر حبوبات و رشته هستش.
ashe-nazri

آش رشته نذری

آش رشته برای ۲۰ نفر:

سبزی آش: ۳ کیلو تا ۳ کیلو و نیم

حبوبات ۱ کیلو و نیم تا ۱ کیلو ۷۰۰ گرم

رشته آش: ۳ عدد یا ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ گرم

آش رشته برای ۴۰ نفر

سبزی آش: ۶ و نیم تا ۷

حبوبات: ۳ کیلو

رشته آش ۶ عدد/ جعبه ۵۰۰ گرمی

آش رشته برای ۱۰ نفر:

سبزی آش : ۱ کیلو و نیم تا ۲ کیلو

حبوبات: ۹۰۰ گرم

رشته آش: ۹۰۰ گرم

Ashe-reshte

آش رشته برای ۲۰ نفر

  • سلیقه شما کاربران خانومی در آش قطعن نسبت به پر حبوبات بودن یا پر رشته بودن یک آش رشته خوشمزه متفاوته.
  • پس با توجه به خواسته خودتون برای مقیاس های داده شده مواد، مقدار کمینه یا بیشینه رو در نظر بگیرید.
http://telegram.me/khanoumi_ir

۱۲ دیدگاه

  1. با سلام ممنون بابت مطالب خوبتون بسیار عالی بود با تشکر

  2. ممنون ازدستورالعمل های آشپزی تون که باذکرمقادیرموردنیازبسته به تعدادمهمانها بطوردقیق ذکرشده.همچنین فوت وفن های ریز راهم ذکرکرده اید.همیشه موفق باشید

    • سلام آرش جان
      ممنون از شما که تیم خانومی رو همراهی و حمایت می کنین.
      خوشحالیم که عملکرد ما باعث رضایت شما شده 🙂

  3. سلام ممنون از مطالب خوب شما

  4. معیاراتون به درد نخورد….اینجا دعوا شد:/

پاسخی بنویسید

ایمیل شما منتشر نمی شود.

x

این مطلب را نیز بخوانید

حلوا-با-شیر-خشک

حلوای عربی-حلوا با شیر خشک-حلوای عراقی-حلوای سیاه عربی با شیر خشک

خانومی: حلوای عربی یک تجربه خوشمزه بود که بازم تکرارش میکنم، این ...